Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Παγκόσμια Ημέρα για το σκληρόδερμα

28/6/2024 1:37:14 πμ
Η πρόσβαση στη διεπιστημονική φροντίδα βελτιώνει την ποιότητα ζωής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αύξηση της προσβασιμότητας σε διεπιστημονική φροντίδα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα θεραπευτικά αποτελέσματα και την ποιότητα ζωής των ατόμων που ζουν με σκληρόδερμα. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για το Σκληρόδερμα στις 29 Ιουνίου από την FESCA (Federation Of European Scleroderma Associations). 


Ένα ολοκληρωμένο μοντέλο φροντίδας εξασφαλίζει ότι όλες οι πτυχές αυτής της σύνθετης και σπάνιας ασθένειας αντιμετωπίζονται ταυτόχρονα, κάτι που είναι κλειδί για την αποτελεσματική διαχείριση των συμπτωμάτων και την επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου. Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση δεν εξασφαλίζει μόνο ότι οι θεραπείες προσαρμόζονται στις ατομικές ανάγκες των ασθενών, αλλά παρέχει επίσης ένα ενδυναμωτικό δίκτυο υποστήριξης, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν την κατάστασή τους πιο αποτελεσματικά και να βρουν το φως για να ανθίσουν τονίζει η Πρόεδρος της FESCA, Sue Farrington. 


Η διεπιστημονική φροντίδα περιλαμβάνει τη συνεργασία διαφόρων ειδικοτήτων όπως ρευματολόγοι, δερματολόγοι, ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές και κοινωνικοί λειτουργοί, για να παρέχουν μια ολιστική προσέγγιση στη θεραπεία. Αυτή η συνεργασία εξασφαλίζει ότι οι ασθενείς λαμβάνουν την απαραίτητη υποστήριξη και φροντίδα σε όλα τα στάδια της νόσου, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους και ενδυναμώνοντάς τους να διαχειριστούν την ασθένεια με περισσότερη αυτοπεποίθηση και γνώση, επισημαίνει η Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της ΕΛΕΑΝΑ (Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα), μέλος της FESCA για την Ελλάδα. 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στοχεύει να θέσει νέα πρότυπα αριστείας στη νεφρική φροντίδα
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το ΕΑΠ






Σχετικά άρθρα

Καύσωνας και Καρδιά: Συμβουλές προστασίας
Γράφει ο Παναγιώτης Ιακωβής, Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση ενός νέου φαρμάκου για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση
Το sotatercept είναι η πρώτη θεραπεία με αναστολέα σηματοδότησης ακτιβίνης που εγκρίνεται για τη νόσο
Ευρ. Επιτροπή: Νέο πρόγραμμα για την εξάλειψη των κουνουπιών
Παράλληλα με την έγκριση του εμβολίου κατά του ιού Chikungunya
Σπάνιες παθήσεις: 5 χρόνια για μια διάγνωση
Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας της EURORDIS