Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Παγκόσμια Ημέρα 'Aσθματος

5/5/2022 4:43:48 πμ
Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση της ΕΠΕ/myasthma.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Chiesi Hellas, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα 'Ασθματος, καθώς και τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δημιουργία του ενημερωτικού ιστότοπου myasthma.gr

Στο όραμα και τους στόχους της ΕΠΕ, στην ανάγκη δημιουργίας του ιστότοπου myasthma.gr, και στην αξιοποίησή του ως ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαλείο «εκπαίδευσης» και ενημέρωσης σχετικά με το άσθμα αναφέρθηκαν, απευθύνοντας χαιρετισμό, οι εμπνευστές και συντελεστές του: η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Στυλιανός Λουκίδης, πνευμονολόγος, καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, ΠΓΝ «Αττικόν», πρόεδρος ΔΣ ΕΠΕ και άλλα μέλη της επιστημονικής κοινότητας. 

Ο Στ. Λουκίδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, πάντα κοντά στον Έλληνα ασθενή με άσθμα, δέκα χρόνια μετά την έναρξη του –πρωτοποριακού για την εποχή– ενημερωτικού ιστότοπου myasthma.gr προχωρά στην ανανέωσή του, δημιουργώντας ένα νέο περιβάλλον ενημέρωσης και διαδραστικότητας». 

Ο ιστότοπος myasthma.gr αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εργαλείο πληροφόρησης για αυτή τη χρόνια πάθηση, καθώς είναι χρηστικό σημείο αναφοράς για ασθενείς, όπως και για τους γονείς παιδιών με άσθμα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης και με συνεδρίες για τη διακοπή του καπνίσματος
Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Medicines for Europe, A. van der Hoven






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό