Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Π.Φ.Σ.: "Προετοιμασθείτε για δυναμικές κινητοποιήσεις"

5/3/2014 9:21:25 πμ
Συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα οι φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Εκτάκτως την Τετάρτη 5 Μαρτίου συνεδριάζουν οι φαρμακοποιοί με μοναδικό θέμα την αξιολόγηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα με ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις. Εάν υιοθετηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας τότε δεν αποκλείεται οι Ευρωεκλογές να γίνουν με κλειστά φαρμακεία, διαμηνύουν σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί υπογραμμίζοντας ότι το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί από το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου να δώσει το έναυσμα άμεσων και ξαφνικών κινητοποιήσεων.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, "δεν θα υπάρξει ούτε λεπτό διαλόγου σε περίπτωση που η τρόικα υιοθετήσει οποιεσδήποτε από τις θέσεις, όπως εκφράζονται από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο κλάδος έχει προσφέρει πολλά για την αντιμετώπιση της κρίσης και έχει πληγεί πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τα τελευταία χρόνια. Το πρόσχημα του ανταγωνισμού δήθεν προς όφελος των ασφαλισμένων δεν πείθει κανέναν. Οι συνεχιζόμενες διαρροές του υπουργού Ανάπτυξης που αφορούν πλέον και θεσμικά θέματα, δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Τα 11.000 φαρμακεία είναι έτοιμα να κατεβάσουν ρολά γιατί δεν θα έχουν πλέον καμιά δυνατότητα επιβίωσης. Το αποτέλεσμα της έρευνας του Πανεπιστημίου του Καίϊμπριτζ που δημοσιεύεται στο διεθνούς κύρους περιοδικό The Lancet" και μιλάει για τη μεγαλύτερη περικοπή δαπανών στην Υγεία που έχει γίνει ποτέ σε χώρα της Ε.Ε., είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση σε αυτούς που έχουν φθάσει στο σημείο να μιλούν ακόμη και για απελευθέρωση τιμών φαρμάκων."

"Τα φάρμακα δεν είναι καταναλωτικά προϊόντα. Ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες. Οι φαρμακοποιοί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον εξορθολογισμό των δαπανών, έχοντας εξαντλήσει τα περιθώριά τους και δεν συζητούν οποιαδήποτε αλλαγή θεσμικής λειτουργίας των φαρμακείων, όπως την επιδιώκουν οι εκφραστές μεγάλων συμφερόντων. Οποιαδήποτε απόκλιση από τις επίσημες διαβεβαιώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Υπουργού Υγείας, θα είναι αιτία πολέμου", καταλήγει ο κ. Θεοδοσιάδης.

 


Σε σημερινή μάλιστα ανακοίνωση, ο Π.Φ.Σ. επιβεβαιώνει ότι σήμερα θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τις κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι: "Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιονδήποτε συμβιβασμό ή υποχώρηση […] Για το λόγο αυτό σας καλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας για την κρισιμότητα της κατάστασης και να προετοιμασθείτε για δυναμικές κινητοποιήσεις. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειασθούν αλλά αν χρειασθούν, δεν τις φοβόμαστε."

 

 


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Έχουν ήδη αποφασιστεί κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου το καλοκαίρι
Ενημέρωση μετά τη συνάντηση με την ΚΜΕΣ






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση