Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Π.Φ.Σ.: Οι θέσεις του ΦΑΝΙΕ είναι αντίθετες με τις διακηρύξεις της κυβέρνησης

8/5/2015 10:09:58 πμ
Επιστολή προς τον Π. Κουρουμπλή, Α. Ξανθό και Γ. Μπασκόζο αποστέλλει ο Σύλλογος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Επιστολή απέστειλε το προεδρείο του Π.Φ.Σ. προς τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Ανδρέα ξανθόκαι το γενικό γραμματέα υπουργείου Υγείας, κ. Γιάννη Μπασκόζο.


Όπως σημειώνουν στην επιστολή τους, οι εκπρόσωποι του Π.Φ.Σ. ενημερώθηκαν με έκπληξη για τη συνάντηση του υπουργού με την πρόεδρο του νεοσύστατου «σωματείου - ινστιτούτου» φαρμακοποιών [ΦΑΝΙΕ], καθώς θεωρούν ότι υποβαθμίστηκε έτσι ο ρόλος του θεσμικού οργάνου που είναι ο Π.Φ.Σ.: «Σημειώστε ότι οι εν λόγω φαρμακοποιοί εκπροσωπούνται για τα θεσμικά αιτήματά τους από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττική, στον οποίο εντάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του "ινστιτούτου". Ευελπιστούμε ότι δεν είναι στις προθέσεις αυτής της Κυβέρνησης η αποδυνάμωση του θεσμικού συνδικαλιστικού ρόλου των συλλόγων».

Τονίζεται δε στην επιστολή ότι το ινστιτούτο αριθμεί επισήμως 37 μέλη και ότι η ευθύνη του Π.Φ.Σ. «αφορά τα 11.000 φαρμακεία και όχι το συμφέρον μερικών δεκάδων που μάχονται για το προσωπικό τους όφελος».


Δεν παραλείπει επίσης να αναφέρει ο Π.Φ.Σ. ότι η ανησυχία εντείνεται ακόμη περισσότερο από δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» (ΕΔΩ) που αναφέρει πρόταση του υπουργείου υγείας ως μέση λύση, τη λειτουργία των φαρμακείων και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης αλλά και το Σάββατο! Ο Σύλλογος παρακαλεί για την επίσημη διάψευση του παραπάνω δημοσιεύματος «που έρχεται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στο πρόγραμμα του οποίου ρητά και κατηγορηματικά αναφερόταν πως "ο ρόλος του φαρμακοποιού και του φαρμακείου είναι μέρος του συστήματος υγείας και υπόκειται σε κανόνες δημοσίου συμφέροντος τους οποίους ορίζει η πολιτεία." Επομένως η έννοια του ανταγωνισμού και της ελεύθερης οικονομίας που επικαλείται εμμέσως η συγκεκριμένη υποομάδα είναι αντίθετες με τις διακηρύξεις του κόμματος σας.»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Αναδεικνύεται στην ετήσια έκθεση «Novartis in Society Integrated Report»






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση