Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Οι τέσσερις μεγάλες προκλήσεις της φαρμακοβιομηχανίας

7/4/2023 12:04:15 πμ
Ισάριθμα στελέχη της διεθνούς αγοράς απαντούν τι θα άλλαζαν με ένα μαγικό ραβδί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τέσσερα κορυφαία στελέχη της διεθνούς φαρμακευτικής αγοράς κλήθηκαν πρόσφατα να απαντήσουν στο υποθετικό ερώτημα για το ποιες θα ήταν οι ιδανικές αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στον κλάδο τους, ώστε ασθενείς και εργαζόμενοι στην Υγεία να είναι πραγματικά ικανοποιημένοι. Πολλά από αυτά που προτείνουν είναι δύσκολο να αλλάξουν σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως οι συνομιλητές του pharmavoice.com εστιάζουν σε στρεβλώσεις που θα μπορούσαν να βελτιωθούν με πιο ανθρωποκεντρικές προσεγγίσεις. Αυτές είναι:

Ποιος τελικά δίνει τη θεραπεία;

Μια ενδιαφέρουσα άποψη καταθέτει η Sabrina Johnson, CEO της Daré Bioscience που αφορά το ασφαλιστικό σύστημα: «Η επιλογή της θεραπείας να επιστρέψει στον γιατρό». Όπως αναφέρει, θα ήταν μια σημαντική πρόοδος αν κάθε ασθενής λάμβανε από τον γιατρό του τη θεραπεία για τη δική του ξεχωριστή περίπτωση, όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο, και όχι τη θεραπεία που αποζημιώνεται από τους παρόχους.

Να βελτιωθεί η φήμη των εταιρειών

Στο πραγματικό αποτύπωμα των φαρμακευτικών εταιρειών επικεντρώνεται ο Jason Noto, SVP για την αμερικανική αγορά στην Aveo Oncology. Όπως εξηγεί, οι περισσότεροι άνθρωποι ακούν συχνά τις ειδήσεις για τις υψηλές τιμές των φαρμάκων, αγνοώντας ότι πίσω από αυτά υπάρχει ένα τεράστιο κόστος για την ανάπτυξή τους. «Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε μετατρέψει αμέτρητες θανατηφόρες ασθένειες σε χρόνιες, με τους ασθενείς να απολαμβάνουν μια καλή ποιότητα ζωής», σημειώνει.

Όχι άλλη αβεβαιότητα στους χρόνους διατήρησης της πατέντας

Ο Δρ Sam Wu, CBO της Blue Lake Biotechnology θα ήθελε να σταματήσει η τρέχουσα αβεβαιότητα για το πότε θα λήξουν οι πατέντες των νέων φαρμάκων. Προτείνει δηλαδή να παρέχεται σε όλες τις νέες χημικές ουσίες ο ίδιος σταθερός αριθμός ετών αποκλειστικότητας, ανεξάρτητα από το πότε λήγει η προστασία ευρεσιτεχνίας τους. «Αυτό θα μείωνε τα ρίσκα για τις εταιρείες και τους επενδυτές τους, θα καθιστούσε το κόστος των φαρμάκων πιο προβλέψιμο για τα κράτη και τελικά θα βοηθούσε τους ασθενείς».

Αντιμετώπιση προκλήσεων στην ψυχική υγεία για τα παιδιά

Η ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων πρέπει να είναι το επίκεντρο, σύμφωνα με την Georgia Mitsi από την Emerald Bioventures, η οποία θεωρεί ότι πρέπει να διασφαλιστούν τα απαραίτητα συστήματα και οι πόροι ώστε τα παιδιά και οι νέοι να εκπαιδευτούν στις θεμελιώδεις δεξιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης και ανθεκτικότητας. «Το μέλλον της χώρας μας εξαρτάται από την καλλιέργεια ισχυρών, ανθεκτικών πολιτών με ενσυναίσθηση που θα είναι σε θέση να εργαστούν σκληρά και να λύσουν άλλα προβλήματα», αναφέρει η ίδια στο pharmavoice.com.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών