Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Οι καμήλες ενοχοποιούνται για τον θανατηφόρο ιό MERS

5/6/2014 4:00:45 μμ
Νέα μελέτη για την ασθένεια στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση New England Journal of Medicine επιβεβαιώνει τις αρχικές υποψίες των ειδικών για την πηγή του MERS, καθώς βρέθηκαν τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία που αφορούν στη μετάδοση του θανατηφόρου ιού από καμήλα σε άνθρωπο.

Οι ερευνητές βρήκαν πανομοιότυπα δείγματα του ιού σε άρρωστα ζώα και στον ιδιοκτήτη τους. Ο 44χρονος άνδρας από τη Σαουδική Αραβία έχασε τη ζωή του έπειτα από τη λοίμωξη.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του BBC, από τον Ιούνιο του 2012, έχουν καταγραφεί 681 περιστατικά λοίμωξης από τον MERS, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 204 άνθρωποι.

Ο 44χρονος ασθενής νοσηλεύτηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο King Abdulaziz στη Τζέντα και οι εννέα καμήλες του είχαν αρρωστήσει λίγο πριν εκείνος εμφανίσει τα πρώτα συμπτώματα.

Στα ιατρικά αρχεία του νοσοκομείου είχε καταγραφεί πως ο άνδρας ήρθε σε επαφή με τις άρρωστες καμήλες προκειμένου να τους χορηγήσει φάρμακο.

Οι αναλύσεις των δειγμάτων που είχαν ληφθεί τόσο από τις καμήλες όσο και από τον ασθενή έδειξαν ότι «η πλήρης αλληλουχία του γονιδιώματος από τα δείγματα της καμήλας και του ασθενούς ήταν πανομοιότυπα».

Τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως η εξάπλωση του ιού του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής ξεκίνησε από την άμεση επαφή με τα άρρωστα ζώα.

ΠΗΓΕΣ: New England Journal of Medicine και WWW.ONMED.GR
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναπτύχθηκε από τον Λευτέρη Τεπερικίδη, φαρμακοποιό και μέλος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Γ. Δαγρές & Θ. Σκυλακάκης μίλησαν για τους λόγους και τις πιθανές λύσεις






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics