Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Οι άνδρες θα κρατάνε το νοικοκυριό στο μέλλον

25/8/2016 5:05:32 μμ
Σε 50 χρόνια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Μεγάλες αλλαγές φαίνεται πως θα γίνουν αν επικρατήσει το σενάριο των ερευνητών της εταιρίας Privilege Home Insurance καθώς η μελέτη τους προβλέπει εναλλαγή ρόλων σε 52 χρόνια.


Πριν μερικές δεκαετίες ήταν δεδομένο πως τις δουλείες του σπιτιού τις κάνουν οι γυναίκες. Πλέον αρκετά νοικοκυριά έχουν μοιρασμένες τις οικιακές εργασίες ενώ υπάρχουν και σπίτια που οι άνδρες έχουν αναλάβει το μαγείρεμα και το καθάρισμα.


Οι ερευνητές εντόπισαν σταδιακά μια εναλλαγή ρόλων στα δυο φύλα. Η αλλαγή θα γίνει εντονότερη σε πέντε δεκαετίες καθώς θα έχουν έρθει τα πάνω κάτω.


Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα σε περίπου 9 χρόνια οι άνδρες θα αναλάβουν εξΆ ολοκλήρου το πλύσιμο των ρούχων. Σε 16 χρόνια θα καθαρίζουν το μπάνιο ενώ σε 36 θα είναι οι μοναδικοί στο σπίτι που θα μαγειρεύουν. Το ξεσκόνισμα θα είναι η 

τελευταία μεγάλη αλλαγή που θα έρθει σε 52 χρόνια.


Σήμερα οι γυναίκες πλένουν, καθαρίζουν ενώ αλλάζουν σεντόνια και πετσέτες 79% πιο συχνά από τους άνδρες.


Η έρευνα έγινε μελετώντας πως λειτουργούν τα σπίτια 2000 ατόμων στη Βρετανία. Είδαν ότι οι άνδρες ετοιμάζουν δείπνο για τις γυναίκες ή τις φιλενάδες τους 6 φορές τον μήνα, ενώ οι γυναίκες 10 φορές τον μήνα κατά μέσο όρο. Οι άντρες πάνε σούπερ μάρκετ 5 φορές τον μήνα, οι γυναίκες 6, οι άνδρες καθαρίζουν το σπίτι 4 φορές τον μήνα και οι γυναίκες 7 φορές.


Από την άλλη πλευρά η έρευνα έδειξε ότι το 31% των γυναικών είναι πιθανό να χρησιμοποιεί τρυπάνι ή να συναρμολογεί έπιπλα ενώ 20% να βάφει το σαλόνι του.


Τέλος οι σύγχρονοι πατεράδες ασχολούνται πιο συχνά με την φροντίδα των παιδιών αν και μόνο 7% ομολογεί ότι θα καθόταν σπίτι να κρατήσει τα παιδιά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Επισφραγίζοντας τη δέσμευσή τους σε μια κουλτούρα που εξασφαλίζει ισότητα και συμπερίληψη στο χώρο εργασίας






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics