Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Οδηγίες του ΕΜΑ στις φαρμακευτικές πριν από το Brexit

30/11/2017 11:42:56 πμ
Με στόχο τη συνεχή κυκλοφορία των φαρμάκων τους στην Ευρώπη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πρακτικές οδηγίες προς τις φαρμακευτικές εταιρείες δημοσίευσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), που αφορούν την προετοιμασία τους για την μετεγκατάσταση του Οργανισμού στο 'Αμστερνταμ της Ολλανδίας, το Μάρτιο του 2019 (δείτε τις εδώ).


Οι οδηγίες καταγράφουν πρακτικές και απλουστευμένες κατευθύνσεις/απαιτήσεις, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουν οι εταιρείες, όταν υποβάλλουν αιτήσεις τροποποίησης της άδειας κυκλοφορίας των προϊόντων τους, προκειμένου να είναι δυνατή η συνεχής κυκλοφορία αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (Brexit).


Οι οδηγίες έχουν συνταχθεί με βάση το ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει τρίτη χώρα από τις 30 Μαρτίου 2019 και πρέπει να συνδυαστούν με τις σχετικές με τα φαρμακευτικά προϊόντα για ανθρώπινη και κτηνιατρική χρήση «Ερωτήσεις & Απαντήσεις» που έχει συντάξει ο Οργανισμός σε προηγούμενες οδηγίες του (το Μάιο του 2017).


Οι κάτοχοι άδειας κυκλοφορίας, οι αιτούντες αδειών και οι διανομείς εγκεκριμένων από τον ΕΜΑ φαρμάκων (ανθρώπινης ή κτηνιατρικής χρήσης) θα πρέπει, σύμφωνα με τον ΕΜΑ, να εξετάσουν τον τρόπο, με τον οποίο το Brexit θα επηρεάσει τα προϊόντα τους και ποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν, πριν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την Ε.Ε. Πρέπει επίσης να εξασφαλίσουν ότι θα πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες αλλαγές μέχρι το Μάρτιο του 2019.


Ο EMA, τέλος ανακοινώνει ότι θα δημοσιεύσει στο site του και νέα σειρά οδηγιών σχετικών με το Brexit και καλεί τις φαρμακευτικές να ελέγχουν τακτικά τη σχετική ιστοσελίδα για τις συνέπειες του Brexit.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δρ Ανδρέας Μελιδώνης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Διαβητολογικού - Καρδιομεταβολικού Κέντρου, Metropolitan Hospital
Θα εξεταστούν από το Επιστημονικό Συμβούλιο Εγκρίσεων






Σχετικά άρθρα

Merck: Επεκτείνει το πρόγραμμα Fertility Benefit για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα
Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη