Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ο Π.Φ.Σ. στο πλευρό των φαρμακοποιών και γονιών

6/6/2014 10:03:52 πμ
Ζητά ισότιμη αντιμετώπιση των διαφορετικών επαγγελματιών στις κατασκηνώσεις του ΤΣΑΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Ο Π.Φ.Σ. ενημερώνει τα μέλη του ότι έχει απευθυνθεί προς τον Τομέα Υγείας Υγειονομικών του ΕΤΑΑ σχετικά με το πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων.

Με έγγραφό του εκδηλώνει τη διαφωνία του με την ύπαρξη περιορισμένου αριθμού θέσεων συμμετοχής στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, θεωρώντας ότι αυτό «αποτελεί ένα αγαθό που θα πρέπει να παρέχεται στο σύνολο των παιδιών που το επιθυμούν και το αιτούνται. Μεσούσης της κρίσης, η ενδυνάμωση ενός θεσμού με εκπαιδευτικό, διαπαιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό αντιστάθμισμα στην καθολική συρρίκνωση των απολαβών της Ελληνικής Κοινωνίας, με επίκεντρο το πιο ευαίσθητο κομμάτι της που αποτελούν τα παιδιά κατασκηνωτικής ηλικίας.»


Επίσης ο Π.Φ.Σ. επισημαίνει «πως το καταγεγραμμένο εισόδημα των αιτούντων-ασφαλισμένων του ΤΣΑΥ (βάσει εκκαθαριστικού σημειώματος), δεν μπορεί να αποτελέσει δυστυχώς αξιοκρατικό κριτήριο επιλογής και αδικεί τον κλάδο των φαρμακοποιών που κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των ειλικρινώς φορολογούμενων πολιτών.»

 


Ως εκ τούτου, ο Π.Φ.Σ. ζητά –εφόσον αδυνατεί το ταμείο να καλύψει το συνολικό αριθμό αιτήσεων για το 2014– να οριστεί διαδικασία επιλογής που δεν θα ευνοεί την άνιση μεταχείριση μεταξύ των ασφαλισμένων του ΤΣΑΥ. Συγκεκριμένα προτείνει την ισότιμη κατανομή των υφιστάμενων θέσεων μεταξύ των διαφορετικών επαγγελματικών κλάδων υγείας του ΤΣΑΥ, με ανακοίνωση του προβλεπόμενου αριθμού θέσεων για κάθε επιμέρους κατηγορία ασφαλισμένων σε αυτό και εφαρμογήεισοδηματικών κριτηρίων επιλογής, αν χρειαστεί, ανά κατηγορία υγειονομικών.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ζητούν να εξισωθούν με αυτές των υπόλοιπων επιστημόνων
Ενημέρωση μετά τη συνάντηση με την ΚΜΕΣ






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση