Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


O Μεϊμαράκης στηρίζει τους φαρμακοποιούς για το ιδιοκτησιακό

19/10/2015 12:21:03 μμ
Τι είπε στην ομιλία του στο 15o Pharma Point
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Υπέρ του γερμανικού μοντέλου ιδιοκτησίας φαρμακείων τέθηκε και πάλι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αυτή τη φορά από το βήμα του 15ου φαρμακευτικού συνεδρίου-έκθεσης PHARMA point που διοργανώθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε οριακή την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι φαρμακοποιοί, ενώ τόνισε ότι είναι πολλά τα σημεία του γερμανικού ιδιοκτησιακού μοντέλου που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, χωρίς να έρχονται σε αντίθεση και αντιπαράθεση με όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.


Ακόμα, ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για κλονισμό στις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ του λαού και πολιτικών και δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα είναι "ένας έντιμος συνομιλητής για τα ζητήματα των φαρμακοποιών που θα λέει τι μπορεί να γίνει και τι όχι". 


Σε κριτική που δέχθηκε μάλιστα από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκο Θεοδοσιάδη για τις «μνημονιακές πολιτικές» του 2012-2014 κατά των φαρμακοποιών που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι αυτές ήταν «αναγκαίες πολιτικές που ήμασταν υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε», ενώ συμπλήρωσε ότι: «η Νέα Δημοκρατία ψήφισε πρόγραμμα που σημαίνει στόχοι και χρονοδιάγραμμα». Επίσης πρόσθεσε ότι για όλους τους κλάδους που επλήγησαν από αυτές τις πολιτικές «έχουμε την υποχρέωση να προχωρήσουμε στις κινήσεις εκείνες ώστε να επανορθώσουμε αδικίες».


Στην ομιλία του τέλος έκανε λόγο και για τους Ευρωπαίους δανειστές μας, οι οποίοι "δεν θέλουν να μας πνίξουν, δεν θέλουν να σκοτώσουν την ελληνική οικονομία. Θέλουν όμως να υπάρχουν επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία θα μπορέσει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

51 από αυτά συμμετείχαν σε Summer Camp που οργάνωσε ο Όμιλος






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση