Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


O Φ.Σ. Λακωνίας για τα rapid test στα φαρμακεία

11/12/2021 6:40:35 μμ
Καλεί το κοινό να του αναφέρει φαινόμενα μη ορθής πρακτικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η διενέργεια των rapid tests από τα φαρμακεία πρέπει να γίνεται ακολουθώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με στόχο την αποφυγή της έκθεσης του κοινού σε κίνδυνο. Αυτή είναι η ξεκάθαρη άποψη του Φ.Σ. Λακωνίας, ο οποίος προχώρησε σε μια «διαφορετική» προσέγγιση για να διαχειριστεί τα φαινόμενα μη ορθής πρακτικής της διαδικασίας.

Με ανακοίνωσή του, που δημοσιεύει το notospress.gr, καλεί τους πολίτες να αναφέρουν στο σύλλογο τυχόν μεμονωμένα φαινόμενα που μπορεί να υπονομεύσουν την αξιοπιστία της εξέτασης και να θέσουν τους ίδιους σε κίνδυνο αλλά και συνολικά τη δημόσια υγεία. Ως παραδείγματα ο Σύλλογος αναφέρει το συνωστισμό αλλά και τη δειγματοληψία από τον ίδιο τον εξεταζόμενο.
Παράλληλα ζητά από το κοινό να τηρεί τα ατομικά και κοινωνικά μέτρα προστασίας (π.χ. μάσκες, αποστάσεις κτλ.), όταν προσέρχεται σε οποιοδήποτε φαρμακείο για rapid test.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η διενέργεια των rapid tests από τα φαρμακεία οφείλει στη συνείδηση των πολιτών αλλά και των φαρμακοποιών να λειτουργεί έξω από εμπορικά και οικονομικά κίνητρα και να εναρμονίζεται πλήρως με τον ισχύοντα κανονισμό. Τακτικές προσέλκυσης του κοινού που οδηγούν σε καταστρατήγηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, μόνο επικίνδυνες για την δημόσια υγεία μπορεί να γίνουν αλλά και να αποπροσανατολίσουν από το βασικό κοινωνικό μέλημα, δηλαδή, την παρότρυνση για καθολικό εμβολιασμό».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ