Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ο ΕΟΦ πιέζει τις φαρμακευτικές εταιρείες για τις ανατιμολογήσεις

18/12/2013 9:55:14 πμ
Μέσα στην εβδομάδα πρέπει να γίνει η υποβολή των σχετικών στοιχείων των φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Ελάχιστο χρόνο έχουν οι φαρμακευτικές εταιρείες προκειμένου να ενημερώσουν τον ΕΟΦ για τα προϊόντα τους προς ανατιμολόγηση. Η σχετική εγκύκλιος αναρτήθηκε αιφνιδιαστικά χθες στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις τις πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΟΦ, «τα αιτήματα προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων καθώς και τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των αντίστοιχων προϊόντων, θα υποβάλλονται εφεξής στο ΕΟΦ, σε ηλεκτρονική μορφή, με τη χρήση διαδικτυακής εφαρμογής στη Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΦ».

Η πρώτη εφαρμογή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ανατιμολόγησης του Ιανουαρίου 2014.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται επίσης ότι «λόγω του αυστηρού χρονοδιαγράμματος για την επερχόμενη ανατιμολόγηση, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί επίδειξη αυτής και σχετική εκπαίδευση των εταιρειών. Για το λόγο αυτό δημιουργήθηκε για τους χρήστες της εφαρμογής αναλυτικό εγχειρίδιο χρήσης (manual) με επεξηγήσεις ως προς τον τρόπο υποβολής σχετικών φύλλων έρευνας, στις περιπτώσεις όπου απαιτούνται, σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση».


Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, οι εταιρείες μπορούν να υποβάλλουν τα σχετικά στοιχεία στη διαδικτυακή πύλη του ΕΟΦ, σημειώνοντας ότι «λόγω του επείγοντος του θέματος παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας, ώστε να ολοκληρωθεί από μέρους σας η υποβολή των αιτούμενων στοιχείων, το δυνατόν εντός της τρέχουσας εβδομάδας».


 

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση του ΕΟΦ επεξηγείται ότι η πρόσβαση στη διαδικτυακή εφαρμογή είναι δυνατή με τη χρήση του ονόματος χρήστη (username) και του κωδικού πρόσβασης (password) που έχουν δοθεί στις ενδιαφερόμενες εταιρείες και χρησιμοποιούνται ήδη για την καταχώρηση των στοιχείων των Δελτίων των Μηνιαίων Πωλήσεων και Αποθεμάτων.

Οι εταιρείες μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν τα σχετικά στοιχεία στον ιστότοπο: www.eof.gr, On- line Υπηρεσίες και στη θέση: http://www.eof.gr/assets/services.html, επιλέγοντας «Υποβολή Φύλλου Έρευνας - Δήλωση στοιχείων και τιμών φαρμάκου». Το σχετικό εγχειρίδιο χρήσης (manual) βρίσκεται στη θέση πάνω-δεξιά της οθόνης με την ένδειξη «?», αφού εισέλθετε στη εφαρμογή.

Για περαιτέρω πληροφορίες/βοήθεια σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το help desk της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Πληροφορικής, τηλ. 213 2040284, 213 2040302, 213 2040530.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για 8 συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα
Φοβούνται διαρροή κρίσιμων δεδομένων στους ανταγωνιστές τους






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών