Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Novo Nordisk: Στοχεύει σε νέες αγορές για τη σεμαγλουτίδη

30/8/2023 6:47:13 μμ
Παράλληλα αυξάνει σημαντικά την παραγωγή της
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Παρά τις καταγεγραμμένες ελλείψεις που σημειώθηκαν στα νέα φάρμακα κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας λόγω της τρομακτικής ζήτησης, η Novo Nordisk, ένας από τους βασικούς παίκτες αυτής της αγοράς, στοχεύει να λανσάρει τα δημοφιλή του σκευάσματα σε περισσότερες χώρες του κόσμου. 

Η είδηση προέρχεται από τον CEO της εταιρείας Lars Fruergaard, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση του Reuters την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς να αποκαλύψει σε ποιες αγορές σκοπεύει να επεκταθεί. Τόνισε ωστόσο πως αυτά τα λανσαρίσματα θα γίνουν περιορισμένα, καθώς η εταιρεία προσπαθεί ακόμα να ανταποκριθεί στη ζήτηση που παρουσιάζεται και για τα δύο σκευάσματα με σεμαγλουτίδη στις χώρες που ήδη δραστηριοποιείται.

Όπως σημειώνει σχετικό άρθρο στο Fierce Pharma, η Novo Nordisk από την άνοιξη έχει συμφωνήσει με την εταιρεία παραγωγής δραστικών ουσιών και τελικών προϊόντων Thermo Fisher για να αναλάβει την παραγωγή των σκευασμάτων σεμαγλουτίδης κατά της παχυσαρκίας, ώστε να αυξηθεί ο εφοδιασμός της αγοράς. Παράλληλα, έως το τέλος της χρονιάς το φάρμακο ενδέχεται να παράγεται και από έναν ακόμα κατασκευαστή, ενώ αναμένεται ο βασικός παραγωγός, η Catalent, να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα και να συμβάλλει σημαντικά στην αποκατάσταση των ελλείψεων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ίδια προβλήματα σημειώνονται και στα ανταγωνιστικά σκευάσματα της Eli Lilly, με την εταιρεία επίσης να αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή. Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, οι ελλείψεις στο σκευάσματα ντουλαγλουτίδης αναμένεται να συνεχιστούν και έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Η κερδοφορία από τα φάρμακα σεμαγλουτίδης οδηγεί την ανάπτυξη στη Δανία

Σύμφωνα με άρθρο στην εφημερίδα Καθημερινή, η μεγάλη επιτυχία των δύο αυτών ενέσιμων φαρμάκων για το διαβήτη και την παχυσαρκία είναι στην ουσία υπεύθυνη για την οικονομική ανάπτυξη της Δανίας, της έδρας της Novo Nordisk: στο πρώτο τρίμηνο η ανάπτυξη της οικονομίας στη χώρα ήταν 1,9%, με το 1,7% να οφείλεται στη φαρμακοβιομηχανία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε συνεργασία με την εταιρεία OliX Pharmaceuticals
Το φάρμακο δεν αποζημιώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία






Σχετικά άρθρα

Sanofi: Προχωρά στην πώληση του 50% του μεριδίου της στην Opella
Ένα βήμα ακόμα προς την πλήρη απόσχισή της
360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»
Integris Pharma: Επεκτείνει τη συνεργασία της με την Altrazeal Life Sciences
Για την αποκλειστική διάθεση του ιατροτεχνολογικού προϊόντος Altrazeal®
Novartis: Το 2024 προσέγγισε 30,2 εκατ. ασθενείς μέσω προγραμμάτων πρόσβασης
Στο πλαίσιο της δέσμευσής της προς ασθενείς & φροντιστές