Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Novartis: αύξηση της κερδοφορίας κατά 10% στο 1ο τρίμηνο του 2008

21/4/2008
Σημαντικές οι πωλήσεις των φαρμάκων Diovan και Glivec
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Αύξηση της κερδοφορίας στο πρώτο τρίμηνο του έτους κατά 10% ανακοίνωσε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, χάρη στις πωλήσεις του σκευάσματος για την καρδιά Diovan και της θεραπείας κατά του καρκίνου Glivec, καθώς και εξαιτίας της μειωμένης τιμής του δολαρίου.

Ειδικότερα, τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στα 2,3 δισ. δολάρια ή 1,02 δολάρια ανά μετοχή, από 2,09 δισ. δολάρια ή 92 σεντς ανά μετοχή, όπως ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 1,78 δισ. δολαρίων.

Οι πωλήσεις της Novartis σημείωσαν άνοδο 8,6% και διαμορφώθηκαν στα 9,9 δισ. δολάρια.

Η ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά ποσοστού, αξίας 39 δισ. δολαρίων, στην αμερικανική εταιρεία οφθαλμολογικών προϊόντων Alcon.

Η μετοχή της Novartis ενισχύθηκε την Παρασκευή, στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης, κατά 3,3% στα 48,36 ελβετικά φράγκα.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο διεθνές συνέδριο EUROGIN 2025
DEMO: Αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο Βιοτεχνολογίας






Σχετικά άρθρα

ELPEN: Σημαντική αναγνώριση για το Papilocare®
Στο διεθνές συνέδριο EUROGIN 2025
DEMO: Αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο Βιοτεχνολογίας
DEMO: Αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο Βιοτεχνολογίας
Bioderma: Διάκριση για το Photoderm Anti-Ox Eau Solaire SPF50+
Στα Beauty Stars Awards του Madame Figaro
Νέα στρατηγική συνεργασία FAMAR - SEPTONA
Και σημαντική επένδυση για την επέκταση του Κέντρου Διανομής της