Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Peifasyn Academy: Νέο webinar για τη στοματική υγιεινή
Για πρώτη φορά, ένα εξειδικευμένο σεμινάριο αναδεικνύει τον ρόλο του φαρμακοποιού στη φροντίδα της στοματικής υγείας

Neuraxpharm: Εξαγόρασε την Brain Therapeutics που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκανικές χώρες

8/3/2022 3:55:55 μμ
Στόχος η ανάπτυξή της γύρω από τα φάρμακα του ΚΝΣ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ευρωπαϊκός φαρμακευτικός όμιλος Neuraxpharm, που επικεντρώνεται στις παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ), ανακοίνωσε την επέκταση των δραστηριοτήτων της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της απόκτησης της Brain Therapeutics, η οποία είναι εταιρεία marketing και διανομής σκευασμάτων του ΚΝΣ με μακρόχρονη τεχνογνωσία στην εμπορία τους στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις βαλκανικές χώρες. 


Με έδρα την Αθήνα, η Brain Therapeutics εξειδικεύεται στην αδειοδότηση και εμπορία φαρμακευτικών σκευασμάτων στον τομέα της θεραπείας των ασθενειών του ΚΝΣ για την κάλυψη των ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών ασθενών με ψυχικές, νευρολογικές, νευροαναπτυξιακές ή νευροεκφυλιστικές διαταραχές, καθώς και στους τομείς της αναισθησιολογίας και του πόνου.


Η εμπορική τεχνογνωσία/εξειδίκευση της Brain Therapeutics και η διαθεσιμότητα των απαραίτητων αδειών για το ευρύ χαρτοφυλάκιο φαρμακευτικών σκευασμάτων θα επιτρέψουν στη Neuraxpharm να επεκταθεί γρήγορα και να εδραιώσει τη θέση της ως ειδικός στο ΚΝΣ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το κορυφαίο προϊόν της αγοράς για επείγουσα/άμεση θεραπεία παιδιών και εφήβων με επιληψία θα βρίσκεται μεταξύ των φαρμακευτικών σκευασμάτων που θα διατίθενται.


Αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική αγορά σκευασμάτων σχετικών με το ΚΝΣ, που αναπτύχθηκε κατά 4% το 2020, αντιπροσωπεύει μια μεγάλη ευκαιρία για τη Neuraxpharm να διευρύνει περαιτέρω την παρουσία της στην Ευρώπη.


Σχολιάζοντας τη συναλλαγή ο Δρ Jörg-Thomas Dierks, διευθύνων σύμβουλος της Neuraxpharm, δήλωσε: «Η απόκτηση της Brain Therapeutics θα ενισχύσει σημαντικά τις επιτυχημένες δραστηριότητές μας στη διάθεση/εμπορία φαρμακευτικών σκευασμάτων ΚΝΣ στην Ελλάδα, την Κύπρο και τις βαλκανικές χώρες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε τη δυνατότητα να προμηθεύουμε πιο αποτελεσματικά τα φαρμακευτικά σκευάσματά μας σε ασθενείς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στο μέλλον. Η απόκτηση της Brain Therapeutics μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο μας, ο οποίος είναι να καλύψουμε τις ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες ασθενών με παθήσεις/διαταραχές του ΚΝΣ σε όλη την Ευρώπη».


O Γεώργιος Παυλάκης, ιδρυτής της Brain Therapeutics, θα είναι ο γενικός διευθυντής της Neuraxpharm στην Ελλάδα και σε άλλες γεωγραφικά γειτονικές χώρες που σταδιακά θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της η εταιρεία. Οι όροι της συναλλαγής δεν έγιναν γνωστοί.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την ενσωμάτωση νέων δυνατοτήτων στο σύστημα Eversense 365
Η επιβολή δασμών στις εισαγωγές φαρμάκων αποτελεί πρόκληση αναγνώρισε ο CEO Albert Bourla






Σχετικά άρθρα

Newpharm & Bausch+Lomb: Επιστημονική εκδήλωση για την υγεία των ματιών
Παρουσιάστηκαν και τα προϊόντα αποκλειστικής διανομής της φαρμακαποθήκης
Ascensia & Senseonics Holdings: Συμφωνία συνεργασίας με τη SweetSpot
Για την ενσωμάτωση νέων δυνατοτήτων στο σύστημα Eversense 365
Atrapos Media: Επενδύει στην ανάπτυξη της ψηφιακής επικοινωνίας στα φαρμακεία
Με ένα δίκτυο ψηφιακών οθονών DSN Project
Η Walgreens Boots Alliance πωλείται στη Sycamore Partners
Για 10 δισ. δολάρια