Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στη διεθνή Viatris ο Scott Smith

2/3/2023 12:41:42 πμ
Αναλαμβάνει από 1η Απριλίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε μια σημαντική αλλαγή για τη διοίκησή της προχωρά η Viatris, η εταιρεία που δημιουργήθηκε το 2020 από τη συγχώνευση της Upjohn (της Pfizer) και της Mylan. Ο μέχρι σήμερα CEO Michael Goettler θα δώσει από 1η Απριλίου τη θέση του στον Scott Smith, ενώ ήδη οι δύο άντρες εργάζονται μαζί για μια πιο ομαλή μετάβαση.

Ο Scott Smith κατείχε μέχρι σήμερα τη θέση του προέδρου της BioAtla αλλά έχει περάσει και από θέσεις μεγάλης ευθύνης στη Celgene. Στο διάστημα 10 ετών που εργαζόταν στη Celgene, ανέπτυξε το τμήμα Φλεγμονών και Ανοσολογίας, ενώ διετέλεσε και Chief Operating Officer.

Η αλλαγή της διοίκησης συμπίπτει με μια σημαντική περίοδο για τη Viatris, σύμφωνα με το Fierce Pharma, με την εταιρεία να αντιμετωπίζει πτώση στις πωλήσεις της, ωστόσο από το 2024 θα θέσει σε εφαρμογή ένα νέο πλάνο και θα προχωρήσει σε λανσαρίσματα νέων προϊόντων, ώστε να καλύψει τα κενά στα έσοδά της. Βασικός της στόχος είναι να αναδειχθεί σε παγκόσμιο ηγέτη στην Οφθαλμολογία και να επενδύσει στις σχετικές με τον τομέα εξαγορές της.

«Πιστεύω ότι η εμπειρία μου στο franchise, στην επιχειρηματική ανάπτυξη και στη βιοτεχνολογία, σε συνδυασμό με τη μεγάλη πλατφόρμα από την οποία πρέπει να εργαστούμε, μπορούν να επιταχύνουν τη δυναμική της Viatris ώστε να αναδειχθεί η πλήρης αξία των δυνατοτήτων της», δήλωσε ο Smith στη σχετική ανακοίνωση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όλα τα σκευάσματα με ριβαροξαμπάνη 15 και 20mg της Viatris πρέπει να επιστραφούν
Είναι υπεύθυνη για το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας και στις δύο αγορές






Σχετικά άρθρα

Merck: Επεκτείνει το πρόγραμμα Fertility Benefit για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα
Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη