Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Νέο αντιφλεγμονώδες κατά οστεοαρθρίτιδας χωρίς παρενέργειες στην πίεση

22/6/2007
Έχει τη μικρότερη δυνατή επίδραση στην αρτηριακή υπέρταση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Οι πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα σε ποσοστό 40% πάσχουν από υπέρταση, συνεπώς οι θεραπείες με τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη να θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές σε ό,τι αφορά τις επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Μειωμένη επίδραση στην αρτηριακή πίεση υπόσχεται ένα νέο αντιφλεγμονώδες που υπάγεται στην κατηγορία των κοξιμπών, προστατεύοντας παράλληλα τους ασθενείς από οστεοαρθρίτιδα. Πρόκειται για τη φαρμακευτική ουσία λουμιρακοξίμπη, η οποία είναι ένα νέο μη στεροειδές αντιφλεγμονώδες και, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες που παρουσιάστηκαν στο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ρευματολογίας στη Βαρκελώνη, έχει τη μικρότερη δυνατή επίδραση στην αρτηριακή υπέρταση.

Οι πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα σε ποσοστό 40% πάσχουν από υπέρταση, συνεπώς οι θεραπείες με τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη να θεωρούνται εξαιρετικά σημαντικές σε ό,τι αφορά τις επιδράσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα. Και αυτό, διότι ακόμη και μικρές διαφοροποιήσεις στην πίεση μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση των κινδύνων για καρδιαγγειακά επεισόδια. Το φάρμακο έχει ήδη εγκριθεί από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο διεθνές συνέδριο EUROGIN 2025
DEMO: Αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο Βιοτεχνολογίας






Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμών 24-30 Απριλίου 2025
Εμβολιασμός για Όλους – Εφικτός Ανθρώπινος Στόχος
Παγκόσμια Ημέρα Αιμορροφιλίας
Με βασικό μήνυμα «Πρόσβαση για όλους: Οι αιμορραγικές διαταραχές αφορούν και τις γυναίκες»
ΕΛΛΟΚ: Αξιοποιεί τα θεραπευτικά οφέλη της τέχνης για τους ασθενείς με καρκίνο
Συμμετέχει ως συντονιστής στο ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ Snapshot
Κλινική δοκιμή mRNA εμβολίου για τον καρκίνο του πνεύμονα
Από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου