Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέες οδηγίες για την ανθεκτική υπέρταση

11/10/2018 10:00:54 πμ
Τι προτείνει σε γιατρούς και ασθενείς η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η American Heart Association ανανέωσε τις κατευθυντήριες γραμμές που ισχύουν από το 2008 για την ανίχνευση και τη διαχείριση της ανθεκτικής υπέρτασης. Η ανθεκτική υπέρταση ορίζεται ως η υπέρταση (≥130 / 80 mm Hg) παρά τη χρήση τριών αντιυπερτασικών φαρμάκων ή ελεγχόμενης αρτηριακής πίεσης (ΑΠ) σε σχήμα τεσσάρων φαρμάκων.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες, που δημοσιεύονται στο περιοδικό Hypertension , περιέχουν πολλές πρακτικές συμβουλές διαγνωστικής και κλινικής διαχείρισης.

Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων:

  •  Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να συζητούν τακτικά με τους ασθενείς με ανθεκτική υπέρταση σχετικά με την ποιότητα του ύπνου τους. Η κακή διάρκεια και η κακή ποιότητα ύπνου ενεργοποιούν το συμπαθητικό σύστημα και το σύστημα ρενίνης-αγγειοτενσίνης και έτσι μπορούν να παρεμβαίνουν στον έλεγχο της ΑΠ.
  •  Ο ρόλος του τρόπου ζωής τονίζεται ως μέρος της διαχείρισης πρώτης γραμμής της ανθεκτικής υπέρτασης. Οι κλινικοί ιατροί θα πρέπει να συμβουλεύουν τους ασθενείς να ακολουθούν δίαιτα χαμηλού νατρίου (<2400 mg / ημερησίως), να χάσουν το υπερβολικό βάρος, να ασκηθούν και να πετυχαίνουν τουλάχιστον 6 ώρες συνεχούς ύπνου κάθε βράδυ.
  •   Εάν η ΑΠ είναι πάνω από το στόχο, παρά τον βέλτιστο τρόπο ζωής και την προσκόλληση σε ένα σχήμα τριών φαρμάκων, οι ιατροί πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο μετάβασης από την υδροχλωροθειαζίδη στην χλωροταλιδόνη ή την ινδαπαμίδη. Εάν η ΑΠ εξακολουθεί να είναι υψηλή μετά από αυτό, η σπιρονολακτόνη μπορεί να θεωρηθεί ως ένα τέταρτο φάρμακο.
ΠΗΓΗ: Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
Οι συνολικές καθαρές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 30% το 2023






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics