Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Νέα επιστημονικά στοιχεία για τον αυτισμό

27/9/2017 10:49:41 πμ
Δύο νέες έρευνες δείχνουν κατά πόσο σχετίζεται με γενετικούς παράγοντες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο αυτισμός είναι κυρίως κληρονομικός, υποστηρίζουν οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Όρους Σινά στη Νέα Υόρκη, που επανεξέτασαν στοιχεία για γενετικούς παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εμφάνιση του αυτισμού.


Στη μελέτη αναλύθηκαν στοιχεία για περίπου 14.500 παιδιά στη Σουηδία, που ήταν διαγνωσμένα με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού και διαπιστώθηκε ότι η κληρονομικότητα έφθανε το 83%, ενώ παλαιότερη έρευνα είχε καταλήξει στο 50%. Το υπόλοιπο 17% αποδίδεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες.


Στο ίδιο πνεύμα είναι και η πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, κατά την οποία ο ρόλος των γενετικών παραγόντων στον αυτισμό φάνηκε από τη συχνότητα εμφάνισης της πάθησης σε αδέλφια.


Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 39.000 παιδιά στις ΗΠΑ που είχαν διαγνωσθεί με αυτισμό (τα αγόρια ήταν τετραπλάσια από τα κορίτσια).

Η μελέτη για πρώτη φορά αποκαλύπτει ότι τα αγόρια που έχουν μία μεγαλύτερη με αυτισμό αδελφή κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν αυτισμό (17%).

Ο κίνδυνος για αγόρι με μεγαλύτερο αυτιστικό αδελφό είναι σχετικά μικρότερος (13%), ενώ το μικρότερο κίνδυνο αυτισμού (4%) διατρέχουν τα κορίτσια που έχουν μεγαλύτερο αδελφό με αυτισμό.


Η σουηδο-αμερικανική έρευνα δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA», ενώ η έρευνα του Χάρβαρντ στο «JAMA Pediatrics».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και προβάλλει ότι έχει τις καλύτερες τιμές στη χώρα






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics