Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ν.Δ. εναντίον κυβέρνησης για το ιδιοκτησιακό

12/10/2015 12:55:43 μμ
Η ΝΔ υποστηρίζει το γερμανικό μοντέλο. Η κυβέρνηση τι θα κάνει;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Τη μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση που επικρατεί στον κλάδο των φαρμακοποιών σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων επισημαίνει -σύμφωνα με δημοσίευμα του megatv.com- ο υπεύθυνος του τομέα υγείας της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) Χρήστος Κέλλας, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί:


"Υπάρχει έντονη ανησυχία πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζει το πλήρες άνοιγμα των φαρμακείων ως προς το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως έχει μυστικά συμφωνηθεί στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου να δοθεί η δυνατότητα σε οποιονδήποτε να ανοίγει φαρμακεία, χωρίς να έχει την παραμικρή σχέση με την ιδιότητα του επιστήμονα φαρμακοποιού. Ισχύουν τα σενάρια αυτά κύριοι της κυβέρνησης;" αναρωτιέται ο κ. Κέλλας και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει στους φαρμακοποιούς "που αγωνιούν και βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να πάνε χαμένοι".


Στην ανακοίνωση αναφέρει μάλιστα ότι "παρόμοιες απαιτήσεις των δανειστών είχαν απορριφθεί κατά τα προηγούμενα χρόνια από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η θέση αυτή είχε γίνει αποδεκτή από τους δανειστές" και υπενθυμίζει ότι η ΝΔ "υποστηρίζει την εφαρμογή στη χώρα μας του 'γερμανικού μοντέλου' άδειας και λειτουργίας φαρμακείων".


"Τώρα, που έχετε φτάσει από τους 'μερκελιστές και γερμανοτσολιάδες', στη δημόσια παραδοχή και θαυμασμό του 'γερμανικού μοντέλου' για την πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι ευκολότερο για την κυβέρνηση να ακολουθήσει το 'γερμανικό μοντέλο' και για τα θέματα των φαρμακείων, υιοθετώντας την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Αναμένουμε τη δημόσια πρότασή σας" καταλήγει.


 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση