Προσπάθεια να μπει «Taxis στην Υγεία» προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στη Βουλή.
Όπως ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, άμεσος στόχος είναι η ολοκλήρωση ενός σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος, ενός αντίστοιχου «Τaxis στην Υγεία», που θα συνδέει την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) με όλες τις δομές στον χώρο της υγείας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα πλήρες σύστημα που θα ελέγχει, θα παρακολουθεί και θα στηρίζει το σύστημα υγείας στην κατεύθυνση της καλύτερης διαχείρισης του δημόσιου χρήματος και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας. Όπως είπε, «θέτουμε άμεσα σε εφαρμογή την ψηφιακή υπογραφή και το νέο σύστημα ελέγχου απάτης διά της ΗΔΙΚΑ, με στόχο την άμεση παρέμβαση στις πηγές κόστους του συστήματος».
Διαβάστε επίσης
4/2/2025 7:57:45 μμΠληρώνονται από την ΗΔΙΚΑ όσοι φαρμακοποιοί κατέθεσαν σωστά δικαιολογητικά
Οι υπόλοιποι θα ενημερωθούν για τους λόγους απόρριψής τους
31/1/2025 5:15:26 μμΕυρωπαϊκή Επιτροπή: Εγκαινίασε νέο κόμβο βιοτεχνολογίας
Για να υποστηρίξει επιχειρήσεις να κυκλοφορήσουν τα καινοτόμα προϊόντα τους