Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

«Μόνο τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία» επιβεβαιώνεται από μελέτη

13/12/2016 10:34:13 πμ
Η αγάπη, η συντροφικότητα και η έλλειψη άγχους είναι το μυστικό της ευτυχίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αγάπη και η ψυχική ηρεμία αποτελούν το μυστικό της ευτυχίας, παρά τα υλικά αγαθά και η αύξηση στο μισθό υποστηρίζει νέα βρετανική μελέτη που παρουσιάζεται στο διήμερο συνέδριο του ΟΟΣΑ και της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου στις 12 και 13 Δεκεμβρίου.


Οι ερευνητές της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου (LSE), με επικεφαλής τον καθηγητή λόρδο Ρίτσαρντ Λαγιάρντ θέλησαν να απαντήσουν στο ερώτημα: Γιατί ενώ το υλικό επίπεδο της ζωής έχει βελτιωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία 40 χρόνια, το επίπεδο της ικανοποίησης από τη ζωή είναι στάσιμο, αν όχι σε πτώση, ακόμη και σε ανεπτυγμένες χώρες, όπως η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και οι Η.Π.Α.;

Κατά τη διάρκεια της μελέτης, αξιολογήθηκαν πολλές διεθνείς έρευνες κοινής γνώμης, στις οποίες είχαν απαντήσει περίπου 200.000 άτομα σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την ευημερία ενός ανθρώπου.

Διαπιστώθηκε λοιπόν τα ακόλουθα:

Σε μια κλίμακα από το μηδέν έως το δέκα:

  • Ο διπλασιασμός του εισοδήματος θα αύξανε τηνευτυχίαενός ανθρώπου κατά μέσο όρο το πολύ 0,2 μονάδες.
  • Η ανεργία θα μείωνε την ευτυχία κατά περίπου 0,7 μονάδες.
  • Η κατάθλιψη και το άγχος μείωναν την ευτυχία κατά 0,7 μονάδες
  • Η εύρεση του έρωτα και της αγάπης στο πρόσωπο ενός συντρόφου θα αύξανε την ευτυχία κατά 0,6 μονάδες (τρεις φορές περισσότερο από ό,τι ο διπλασιασμός του μισθού)
  • Η απώλεια του συντρόφου λόγω διαζυγίου ή θανάτου μείωνε την ευτυχία κατά περίπου 0,6 μονάδες (σχεδόν όσο και η ανεργία).

Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πολύ για το πόσα χρήματα έχουν σε σχέση με τους άλλους, κάνοντας συνεχώς συγκρίσεις. Συνεπώς μια καθολική αύξηση στοεισόδημαόλων μπορεί να έχει πολύ μικρή θετική επίπτωση στην ψυχολογία των περισσότερων ανθρώπων. Ωστόσο η ευτυχία εμφανίστηκε μεγαλύτερη στις χώρες όπου οι άνθρωποι εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο, σύμφωνα με την έρευνα, ενώ «η ελευθερία είναι επίσης κρίσιμος παράγων για την ευτυχία, συνεπώς όποιος υποστηρίζει την ευτυχία, δεν μπορεί να υποστηρίζει ένα ολοκληρωτικό κράτος».

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα πράγματα που μετράνε περισσότερο για την ευτυχία μας και για τη δυστυχία μας είναι οι κοινωνικές σχέσεις, καθώς επίσης η ψυχική και σωματική υγεία. Αυτό σημαίνει ένα νέο ρόλο για το κράτος: όχι τη δημιουργία πλούτου αλλά τη δημιουργία ευημερίας», σχολιάζει ο λόρδος Λαγιάρντ.


Και προσθέτει ότι «στο παρελθόν το κράτος ασχολήθηκε διαδοχικά με τη φτώχεια, την ανεργία, τη μόρφωση και τη σωματική υγεία. Όμως, εξίσου σημαντικά πράγματα είναι η οικιακή βία, ο αλκοολισμός, η κατάθλιψη, το άγχος, η αλλοτριωμένη νεολαία, η μανία με τις εξετάσεις και πολλά άλλα, που θα έπρεπε να βρεθούν στο επίκεντρο»…

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μελετήθηκε σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο JAMA






Σχετικά άρθρα

ΕΕΣ: Υλοποιεί πιστοποιημένα μαθήματα Πρώτων Βοηθειών εξ αποστάσεως
Τώρα ακόμα και οι πολίτες απομακρυσμένων περιοχών μπορούν να εκπαιδευτούν
ΕΕΣ & ΚΑΕ Ολυμπιακός: Ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν χαμόγελα σε εκατοντάδες παιδιά
Υλοποιώντας τη δράση «Teddy Bear Toss» στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει το έργο του GIVMED
Με στόχο την ίση πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας