Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μόνιμος πλέον ο αντιγριπικός εμβολιασμός στα φαρμακεία χωρίς συνταγή

30/9/2024 3:07:11 πμ
Σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε στις 26/06
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια σημαντική διάταξη του υπουργείου υγείας ψηφίστηκε στις 26/06 το βράδυ στη Βουλή, καθώς μονιμοποιεί τη διενέργεια του αντιγριπικού εμβολιασμού ενηλίκων στο φαρμακείο, χωρίς την ανάγκη προσκόμισης ιατρικής συνταγής. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα απαιτείται πλέον σε κάθε εμβολιαστική περίοδο να υπογραφεί η αντίστοιχη υπουργική απόφαση (όπως περίμεναν και φέτος οι φαρμακοποιοί), καθώς θα ισχύει εφεξής η εν λόγω διάταξη.


Πρόκειται για αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) που έγινε δεκτό από το υπουργείο Υγείας, όπως επισήμανε στο f.daily ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς. Συμπλήρωσε δε ότι: 


«Η ψήφιση της τροπολογίας αποτελεί μια σημαντική τομή για την επιτυχία και την αύξηση του εμβολιασμού. Ήταν μια εκκρεμότητα, η οποία δημιουργούσε κάθε χρόνο προβλήματα και ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση των ασθενών που επιθυμούσαν να εμβολιασθούν και για τον λόγο αυτό ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το ζητούσε επισταμένως. Επομένως απρόσκοπτα πλέον οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να προβαίνουν από την αρχή κάθε εμβολιαστικής περιόδου στον εμβολιασμό ενηλίκων». 


Παράλληλα στην ίδια τροπολογία προβλέπονται και οι αναμενόμενες παρατάσεις στα μέτρα που λήφθηκαν την περίοδο της πανδημίας σχετικά με τις εκτελέσεις συνταγών: η ισχύς των μηναίων και επαναλαμβανόμενων συνταγών, η δυνατότητα επανέκδοσης συνταγών για χρόνια νοσήματα, αλλά και των μηνιαίων ή επαναλαμβανόμενων γνωματεύσεων χρονιών πασχόντων μέσα από το e-ΔΑΠΥ, καθώς και η διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων Covid-19 και στα φαρμακεία. Τα μέτρα αυτά παρατείνονται έως το τέλος του έτους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι τους ανταπαντά ο Απόστολος Βαλτάς μέσω του f.daily
Και την αποστολή των εντύπων στα ασφαλιστικά ταμεία






Σχετικά άρθρα

Για συντεχνιακούς... εμβολιασμούς στα φαρμακεία μιλά η Ένωση Παθολόγων
Τι τους ανταπαντά ο Απόστολος Βαλτάς μέσω του f.daily
ΑΡΕΤΑΙΟΣ: Επιτυχημένο το σεμινάριο για τον δια βίου εμβολιασμό
Με τη συμμετοχή περίπου 600 φαρμακοποιών
Φ.Σ. Τρικάλων: Πειθαρχικό για όσους παραβιάζουν το νυχτερινό ωράριο
Θα ξεκινήσουν οι έλεγχοι από την Περιφέρεια
ΑΑΔΕ: Δίνει παράταση στη διασύνδεση POS – ERP έως τις 29 Νοεμβρίου
Μόνο στις περιπτώσεις αποδεδειγμένης τεχνικής αδυναμίας