Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Μέτρα κατά της έλλειψης φαρμάκων ζητούν οι φαρμακοβιομηχανίες

25/6/2012
Πρωτοβουλία ώστε να αποκατασταθεί η προσφορά φαρμάκων σε χώρες που πλήττονται από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, αναλαμβάνουν οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Πρωτοβουλία ώστε να αποκατασταθεί η προσφορά φαρμάκων σε χώρες που πλήττονται από την κρίση, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, αναλαμβάνουν οι ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες.


Σε επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, ο διευθύνων σύμβουλος της GlaxoSmithKline και επικεφαλής των φαρμακοβιομηχανιών της Ευρώπης, Andrew Witty, προειδοποιεί για τις στρεβλώσεις στην αγορά και τις επιπτώσεις της.


Αντιμέτωπες με μεγάλες μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων και δισ. ευρώ σε απλήρωτους λογαριασμούς, οι φαρμακοβιομηχανίες ζητούν δύο ειδικά μέτρα, ώστε να διασφαλίσουν ότι τα φάρμακα που προσφέρονται με έκπτωση στη Ν. Ευρώπη δεν θα εξάγονται στις πλούσιες χώρες του Βορρά, όπου οι κυβερνήσεις έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για την καινοτομία.


Ήδη, η γερμανική Biotest αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ελλάδα, λόγω απλήρωτων λογαριασμών. Όπως αναφέρει το Reuters, κάτω από το 1% των φαρμάκων που πουλήθηκαν στο ελληνικό κράτος το πρώτο τρίμηνο του 2012 έχει πληρωθεί. Για το σύνολο του 2011, το ποσοστό είναι 34%.


Όμως, οι ξένες φαρμακοβιομηχανίες πιέζονται ηθικά να συνεχίσουν τη ροή φαρμάκων προς την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει εκτός από την οικονομική, και μια ανθρωπιστική κρίση.


Εάν δεν προστατευτεί ο κλάδος από τα μέτρα λιτότητας, τίθενται σε κίνδυνοι οι 660.000 θέσεις εργασίας του, προειδοποιεί ο Witty.


Οι φαρμακοβιομηχανίες ζητούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες να εξαιρέσουν τις χώρες που έχουν διασωθεί από το καλάθι των φαρμάκων με το οποίο διαμορφώνονται οι τιμές αναφοράς.


Επίσης, θέλουν η Ε.Ε. να αποδεχτεί μια προσωρινή απαγόρευση για την εκ νέου εξαγωγή φαρμάκων που εισήχθησαν από τις χώρες της κρίσης. Μία τέτοια λύση θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φαρμάκων, όμως, προσκρούει σε μια βασική αρχή της Ε.Ε., την ελεύθερη διακίνηση αγαθών.


Ως αντάλλαγμα για τη βοήθειά τους κατά της κρίσης, οι εταιρείες θέλουν καλύτερες αποδόσεις στις πλουσιότερες χώρες, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν το κόστος της καινοτομίας.


Πηγή: http://www.isotimia.gr (25/6/2012)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών