Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων από Μάιο

1/4/2014 12:06:17 μμ
Νέα προαπαιτούμενα από τους δανειστές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης από την ΕΕ «η μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων» - Το καλοκαίρι ή και μετά η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Μετ’επαίνων για την δημοσιονομική πρόοδο της χώρας και την ολοκλήρωση της πολύμηνης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, ξεκίνησε το άτυπο συμβούλιο Eurogroup. Στις πρώτες κουβέντες τους φτάνοντας στο Ζάππειο Μέγαρο, οι κύριοι Ντάισελμπλουμ και Ρεν έδωσαν το περίγραμμα των αποφάσεων για τη δόση και το χρέος. Έθεσαν όμως και το πλαίσιο για το νέα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να τηρηθούν από εδώ και στο εξής –ή τουλάχιστον μετά τις εκλογές- για νέες αλλαγές και ανατροπές σε τράπεζες δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Ο επίτροπος κ. Ολι Ρεν δήλωσε ότι ελήφθησαν ολοκληρώθηκε μια δύσκολη διαπραγμάτευση, έκανε λόγο για «επώδυνες» διαδικασίες και αποφάσεις απο την ελληνική Βουλή και προϊδέασε ότι θα υπάρξει πολιτική επικύρωση της συμφωνίας που επετεύχθη σε τεχνικό επίπεδο με την κυβέρνηση. Για τις επίσημες αποφάσεις και τις τυπκές διαδικασίες σχετικά με την δόση, ο κ. Ρεν δήλωσε ότι θα ληφθούν εν καιρώ.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup κ. Γ. Νταισελμπλουμ σημείωσε ότι σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης θα ακούσουν την τρόικα. Στη συνεδρίαση μετέχουν και οι κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς. "Ελπίζουμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα" πρόσθεσε ο κ. Νταισελμπλουμ. "Είναι ωραία που είμαι στην Ελλάδα, η οποία ανακάμπτει και ενώ παρουσιάζει πρωτογενές πλεόνασμα..."

Ερωτηθείς για το πότε θα αρχίσει η συζήτηση για τη νέα διευθέτηση του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε ότι θα γίνει στη βάση των στοιχείων της Eurostat και συμπλήρωσε ότι "θα επιστρέψουμε στη συζήτηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή και μετά".

Επειδή πρόκειται για άτυπο Eurogroup, δεν αναμένεται να υπάρξει σήμερα οριστική απόφαση για την εκταμίευση των δόσεων.

Ωστόσο, από την έκθεση αξιολόγησης που συζητείται και τμήματα της οποίας έχουν ήδη διαρρεύσει, προκύπτει ότι η ΕΕ θα δώσει σε 3 δόσεις τα 8,3 δισ. από το μερίδιό της στην δόση. Για κάθε δόση θα τεθούν προαπαιτούμενα όπως:

- η μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακείων για τον Μάιο

- να ενεργοποιήσει το νέο σχέδιο δράσης σχετικά με την είσπραξη των οφειλών και να καταργήσει φόρους υπέρ τρίτων τον Ιούνιο

- η επανεξέταση των επικουρικών συντάξεων και η μεταφορά των επικουρικών Ταμείων του δημοσίου στο ενιαίο Ταμείο του Ιδιωτικού τομέα τον Ιούλιο.
Έπαινοι από τους ελεγκτές


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τρόικα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους οι ελεγκτές επιδόθηκαν σε πολύ θετικά σχόλια για την προοοδο της ελληνικής πλευράς παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις δυσκολίες, όπως οι ίδιοι επισήμαναν.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση