Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μεγαλοστέλεχος του ΔΝΤ αποκαλύπτει όλη την αλήθεια για τα ελληνικά φαρμακεία

16/6/2015 9:56:16 πμ
Οι μεταρρυθμίσεις είναι ανούσιες, όπως υποστηρίζει
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ακρως αποκαλυπτικός ήταν ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Μια θέση που - αν μη τι άλλο - είναι πολύ σημαντική και δίνει το στίγμα για τις προθέσεις των εταίρων, ενώ η γνώμη του έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία.

Ο κ. Ρουμελιώτης λοιπόν στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αληθείας Δημοσίου Χρέους που έχει συσταθεί στη Βουλή των Ελλήνων μίλησε ανοιχτά για... ανούσιες μεταρρυθμίσεις στις οποίες επιμένουν οι δανειστές και μέσα σε αυτές ανέφερε την απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και ιδιαίτερα το ωράριο των φαρμακείων αλλά και τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ!

Όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν έχουν κάποιο δημοσιονομικό όφελος, αλλά αποτελούν εμμονή των δανειστών προφανώς για να εξυπηρετήσουν τα καρτέλ και τα μεγάλα συμφέροντα.

Η δήλωση αυτή του κ. Ρουμελιώτη έρχεται σε συνέχεια της δήλωσης Βαρουφάκη νωρίτερα στο Ηράκλειο της Κρήτης για τα χτυπήματα που δέχεται το συνοικιακό φαρμακείο και είναι χαρακτηριστική για τις προθέσεις των δανειστών...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη:

«Οι ευθύνες (σσ. για την αποτυχία των μνημονίων) δε βαρύνουν μόνο τη χώρα μας που δε κατάφερε να τα υλοποιήσει, αλλά βαρύνει τους ίδιους που κάναν αυτούς τους λάθος υπολογισμούς. Το άλλοθι των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ που στις διάφορες εκθέσεις τους καταφέρονται εναντίον της Ελλάδας λέγοντας ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα ερχόταν γρηγορότερα αν η Ελλάδα είχε υλοποιήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις. Γνωρίζουμε ότι η εσωτερική υποτίμηση που εξαναγκάστηκε να κάνει η Ελλάδα επειδή ήταν στη ζώνη του ευρώ είναι μια δύσκολη υπόθεση αλλά όπου εφαρμόστηκε στα περισσότερα κράτη δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Επιμένουν οι εταίροι σε μεταρρυθμίσεις χωρίς να βλέπουν την ουσία του προβλήματος, αλλά βλέπουν περιφερειακά θέματα τα οποία είναι ανούσια και χωρίς καμία σημασία. Για παράδειγμα ας αναφερθώ.

Δε βλέπουν το πώς θα καταπολεμηθούν τα καρτέλ εδώ στην Ελλάδα που θα ήταν μια μεγάλη μεταρρύθμιση και πώς θα πέσουν οι τιμές στην Ελλάδα. Και δεν βγαίνουν καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση. Πού πιέζουν; Στην απελευθέρωση των φαρμακείων, στην απελευθέρωση κάποιων κλειστών επαγγελμάτων. Όταν όλοι ξέρουμε ότι και τα φαρμακεία και τα ταξί και άλλα διάφορα επαγγέλματα είναι κλειστά στις ευρωπαϊκές χώρες. Θα μου πείτε η ανάπτυξη μπορεί να προκύψει - όπως υποστηρίζουν - από την απελευθέρωση των ωραρίων των φαρμακείων ή να πωλούνται κάποια φάρμακα στα σούπερ μαρκετ; Αμφιβάλλω προσωπικά αν η ανάπτυξη θα προκύψει από κάτι τέτοιο.

Πιστεύω ειλικρινά ότι σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε ένα γενναίο επενδυτικό πρόγραμμα με στοχευμένους στόχους, με στοχευμένα έργα τα οποία θα ξαναδημιουργήσουν την παραγωγική βάση της χώρας μας διότι χωρίς παραγωγή δε γίνεται τίποτα. Και το λάθος που κάνανε οι εταίροι μας είναι ότι δώσανε έμφαση στα δημοσιονομικά στους υψηλούς φόρους εξακολουθούν να ζητάνε αυξήσεις φόρων γνωρίζοντας ότι αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη φοροδιαφυγή είτε σε μεγαλύτερη ύφεση οπότε και δεν εισπράττονται οι μεγάλοι φόροι.

Χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί να αποπληρωθεί ούτε το χρέος ούτε η κοινωνία μπορεί να βρει το δρόμο της ανάπτυξης. Οι εταίροι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους...»

ΠΗΓΗ: http://farmakopoioi.blogspot.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση