Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Με την ανοσοθεραπεία θα νικηθεί ο καρκίνος;

14/10/2014 10:45:34 πμ
Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα από το πρώτο ανοσοφάρμακο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα του πρώτου ανοσοφαρμάκου κατά του μελανώματος.

Με «σημαία» τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του πρώτου ανοσοφαρμάκου κατά του μελανώματος, η νέα θεραπευτική προσέγγιση ενάντια στον καρκίνο απογειώνεται.

Σύντομα αναμένονται φάρμακα και για πολλές άλλες μορφές της νόσου. Μια νέα εποχή φαίνεται να ανατέλλει στη θεραπεία του καρκίνου, όπως αποδείχθηκε περίτρανα και στο πρόσφατο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Ιατρική Ογκολογία (ESMO) στη Μαδρίτη.

Μια εποχή που φέρει τον τίτλο της ανοσοθεραπείας, δηλαδή της απελευθέρωσης του «μπλοκαρισμένου» ανοσοποιητικού συστήματος των ασθενών, ώστε να μπορεί το ίδιο να πολεμά τους όγκους.   Το πρώτο φάρμακο αυτής της καινούργιας οικογένειας είναι σε θέση να κατατροπώσει το αήττητο μελάνωμα.

Σχετικό σκεύασμα έλαβε πριν από μερικές εβδομάδες έγκριση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και έχει ήδη χαρίσει ζωή σε συνανθρώπους μας.
Μάλιστα η δυναμική της προσέγγισης φαίνεται να είναι τέτοια ώστε η θεραπεία μελετάται αυτή τη στιγμή για άλλες 30 μορφές καρκίνου!

Τα καινούργια μονοπάτια που ανοίγονται τα ακολουθούν πολλές φαρμακευτικές εταιρείες και όλοι ελπίζουν ότι στα χρόνια που έρχονται η ανοσοθεραπεία θα χαρίσει... μακρύ δρόμο ζωής σε πολλούς ασθενείς που σήμερα βλέπουν μπροστά τους μόνο αδιέξοδο.

Πηγή: tovima.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics