Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Με 66 δισ. δολάρια η Bayer εξαγόρασε τη Monsanto

15/9/2016 11:09:31 πμ
Δημιουργούν ένα Παγκόσμιο Ηγέτη στο χώρο της γεωργίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

 



Η Bayer και η Monsanto ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν οριστική συμφωνία συγχώνευσης σύμφωνα με την οποία η Bayer θα αποκτήσει την Monsanto για 128 δολάρια Η.Π.Α. ανά μετοχή σε μια συναλλαγή σε μετρητά. Τα Διοικητικά Συμβούλια της Monsanto και της Bayer και το Εποπτικό Συμβούλιο της Bayer ενέκριναν ομόφωνα τη συμφωνία. Με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Monsanto στις 9 Μαΐου, 2016, ημέρα πριν από την πρώτη γραπτή πρόταση της Bayer προς τη Monsanto, η προσφορά αντιπροσωπεύει 44% premium επ' αυτής της τιμής.


«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνένωση των δύο μεγάλων οργανισμών μας. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προόδου για τον επιχειρηματικό Τομέα της CropScience και ενισχύει την ηγετική θέση της Bayer ως μια παγκόσμια καινοτόμο εταιρεία Βιοεπιστημών με ηγετικές θέσεις στους βασικούς τομείς της, παρέχοντας σημαντική αξία για τους μετόχους, τους πελάτες μας, τους εργαζόμενους και την κοινωνία στο σύνολό της», δήλωσε ο Werner Baumann, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer AG.


«Η σημερινή ανακοίνωση είναι μια απόδειξη για όλα όσα έχουμε επιτύχει και της αξίας που έχουμε δημιουργήσει για τους ομολόγους μας στην Monsanto. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνένωση με την Bayer αποτελεί τη μέγιστη επιτακτική απόδοση για τους μετόχους μας, με τη μέγιστη βεβαιότητα λόγω ανταλλάγματος σε μετρητά», δήλωσε ο Hugh Grant, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Monsanto.


Ενισχυμένες λύσεις για τους παραγωγούς


Η συναλλαγή αυτή συνενώνει δύο διαφορετικές, αλλά ιδιαίτερα συμπληρωματικές επιχειρήσεις. Η συνδυασμένη επιχείρηση θα επωφεληθεί από την ηγετική θέση της Monsanto στον χώρο των Σπόρων και Τεχνολογίας Πολλαπλασιαστικού Υλικού και την πλατφόρμα διαχείρισης κλιματικών συνθηκών, και την παράλληλη ευρεία σειρά προϊόντων Φυτοπροστασίας της Bayer με ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων και καλλιεργειών, σε όλες τις βασικές γεωγραφικές περιοχές. Ως αποτέλεσμα, οι παραγωγοί θα επωφεληθούν από ένα ευρύ σύνολο λύσεων για την κάλυψη των τρεχουσών και μελλοντικών αναγκών τους, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυμένων λύσεων σε σπόρους και τεχνολογίες πολλαπλασιαστικού υλικού, ψηφιακής γεωργίας και φυτοπροστασίας.


Η συνένωση αυτή φέρνει επίσης μαζί τις κορυφαίες δυνατότητες καινοτομίας των δύο εταιρειών και τις τεχνολογικές πλατφόρμες της Ε & Α, με ετήσιο προϋπολογισμό περί τα 2,5 δις €. Μεσοπρόθεσμα προς μακροπρόθεσμα, η συνδυασμένη επιχείρηση θα είναι σε θέση να ενισχύσει την καινοτομία και να παράσχει στους πελάτες βελτιωμένες λύσεις και μία βελτιστοποιημένη ποικιλία προϊόντων που βασίζεται σε εμπεριστατωμένη γεωπονική πρόβλεψη υποστηριζόμενη από εφαρμογές ψηφιακής γεωργίας. Όλα τα παραπάνω αναμένεται να οδηγήσουν σε σημαντικά και διαρκή οφέλη για τους παραγωγούς: από βελτιωμένη προμήθεια και αυξημένη διευκόλυνση σε αυξημένη απόδοση, καλύτερη περιβαλλοντική προστασία και βιωσιμότητα.


Ο κλάδος της γεωργίας βρίσκεται στο επίκεντρο μιας των μεγαλύτερων προκλήσεων της εποχής μας: πώς να θρέψεις επιπλέον 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως έως το 2050, με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας & της Φαρμακευτικής Επιστήμης






Σχετικά άρθρα

Merck: Επεκτείνει το πρόγραμμα Fertility Benefit για τους εργαζομένους της στην Ελλάδα
Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
ΜΑΜ Hellas: Νέα εταιρική ταυτότητα & νέες συσκευασίες
Η εταιρεία συνεχίζει να πρωτοπορεί και να ηγείται στον τομέα της
GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη