Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Μαθήτρια διώχτηκε από την τάξη γιατί ήθελε να κάνει την ινσουλίνη της

19/10/2016 12:26:10 μμ
Απαράδεκτη συμπεριφορά καθηγήτριας σε σχολείο της Θεσσαλονίκης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε σχολείο της Θεσσαλονίκης καθηγήτρια ανάγκασε μαθήτρια με σακχαρώδη διαβήτη να αποχωρήσει από την αίθουσα, επειδή ήθελε να ελέγξει την τιμή του σακχάρου της και να κάνει ένεση ινσουλίνης. Μάλιστα, οι συμμαθητές της 16χρονης την υπερασπίστηκαν γνωρίζοντας ότι πριν και μετά το δεκατιανό της γεύμα, η συμμαθήτριά τους πρέπει να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία για το καλό της υγείας της.


Οι γονείς της 16χρονης έκαναν καταγγελία στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) κατά της καθηγήτριας, η επιχειρηματολογία της οποίας ήταν ότι «η μέτρηση του σακχάρου ή η χορήγηση ινσουλίνης σε κοινό χώρο αποσπά την προσοχή των παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά»!!!

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι γονείς απευθύνθηκαν στο Λυκειάρχη του σχολείου, ο οποίος αρχικά πήρε το μέρος της καθηγήτριας, ενώ όταν το θέμα έφτασε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταγγέλλεται ότι προσπάθησε να το αποσιωπήσει.


Ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ Χρ. Δαραμήλας, μιλώντας στο thessnews.gr, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να δεχθώ σε καμία περίπτωση παιδαγωγούς να συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο. Μιλάμε για άτομο ανήλικο, που θέλει υποστήριξη. Το παιδί μου αύριο μπορεί να βρεθεί στην ίδια θέση».


Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ επισημαίνει μάλιστα ότι: «Το σχολείο έχει την ευθύνη ως κοινωνικοποιητικός μηχανισμός να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές αρετές και ευαισθησίες». «Θεωρούμε ότι οι συμπεριφορές που καταγγέλλονται ότι παρατηρήθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν κοινωνικά ενδεδειγμένες και ευθυγραμμισμένες με τους σκοπούς που πρέπει να επιτελεί η σχολική μονάδα [...] Περιστατικά, όπως αυτό, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν παύουν όμως να είναι από κάθε άποψη απαράδεκτα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο τρόπο από τους υπεύθυνους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics