Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Μάθετε τα βασικά που μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή

11/12/2014 12:29:06 μμ
2η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης από το ΕΚΑΒ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Πόσοι από εσάς δεν θα θέλατε να γνωρίζετε πώς μπορεί να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Για παράδειγμα, ίσως όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε πως γίνεται η Καρδιοπνευµονική Αναζωογόνηση αλλά και πως γίνεται χρήση του Αυτόµατου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Με το σύνθημα «Μια εβδοµάδα µπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει µια ζωή», το Εθνικό Κέντρο ΄Αµεσης Βοήθειας  (Ε.Κ.Α.Β.) διοργανώνει τη «2η Πανελλήνια Εβδοµάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης». Και ίσως αν μπορέσετε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα θα μάθετε τα βασικά για το πως βοηθάμε κάποιον που κινδυνεύει

Από τις 12 έως τις 19 ∆εκεµβρίου 2014, πανελλαδικά, θα πραγµατοποιηθούν παρεµβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα µεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, µε διανοµή εκπαιδευτικού υλικού, προβολές βίντεο, οµιλίες αλλά και εκπαιδευτικά σεµινάρια σχετικά µε την Καρδιοπνευµονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόµατου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Η θεσµοθέτηση της «Πανελλήνιας Εβδοµάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης» στοχεύει στην ενηµέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών αναφορικά µε την πρόληψη των ατυχηµάτων και των τραυµατισµών, την παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών αλλά και την ανάδειξη του πολύπλευρου
κοινωνικού έργου του Ε.Κ.Α.Β., που δεν περιορίζεται στην παροχή της επείγουσας προνοσοκοµειακής φροντίδας, αλλά καλύπτει ένα ευρύ φάσµα υπηρεσιών προς τους πολίτες και την κοινωνία.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων η Τράπεζα Πειραιώς και η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. θα προβάλουν ενηµερωτικά video στις οθόνες των καταστηµάτων και στις αντίστοιχες οθόνες του Μετρό και του Ηλεκτρικού. Η εβδοµάδα είναι αφιερωµένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. που έχασαν τη ζωή  τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, µε πιο πρόσφατο το τραγικό συµβάν του θανάτου των ∆. Βουρβαχάκη και Β. Κελαράκη στις 12 ∆εκεµβρίου 2012 στην Κρήτη.
Το Ε.Κ.Α.Β. ευχαριστεί τους συνεργαζόµενους φορείς και τους ∆ήµους που έθεσαν τις αντίστοιχες τοπικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα τους. Το πρόγραµµα της «2ης Πανελλήνιας Εβδοµάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης» µπορείτε να το βρείτε στο  www.ekab.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics