Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Μ. Βρετανία: Πρόταση για τη διεξαγωγή των εμβολιασμών ενηλίκων στα φαρμακεία

4/8/2024 11:39:44 μμ
Την κατέθεσε η βρετανική εταιρεία Reform
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Έκθεση από τη βρετανική εταιρεία Reform -που λειτουργεί ως think-tank για τον μετασχηματισμό κυβερνητικών πολιτικών- παρουσιάζει στοιχεία υπέρ της διεξαγωγής όλων των εμβολιασμών ενηλίκων στα κοινοτικά φαρμακεία. Σύμφωνα με την έκθεση, η εμβολιαστική κάλυψη θα βελτιωνόταν σημαντικά, αν αξιοποιηθούν τα φαρμακεία, τα οποία είναι περισσότερο προσβάσιμα από τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα, είναι διαθέσιμα τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα και είναι πιο πιθανό να βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές που στερούνται εναλλακτικών δομών υγείας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίοδος της πανδημίας, κατά την οποία τα φαρμακεία πραγματοποίησαν 22 εκατ. εμβολιασμούς που έφτασαν τα 40 εκατ. έως το τέλος του 2023. 


Επιπλέον τονίζεται ότι υπάρχουν στοιχεία πως όταν τα φαρμακεία αναλαμβάνουν επαναληπτικές δόσεις, π.χ. MMR, οι εμβολιασμοί παρουσιάζουν αύξηση, ωστόσο επί του παρόντος δεν επιτρέπεται στους φαρμακοποιούς να παρέχουν το σύνολο των εμβολίων που συνιστώνται για τους ενήλικες. Η έκθεση -που φέρει με τίτλο: «The power of prevention: boosting vaccine uptake for better outcomes» («Η δύναμη της πρόληψης: αυξάνοντας την εμβολιαστική κάλυψη για καλύτερα αποτελέσματα»)- επισημαίνει ότι αρχή του ίδιου του NHS είναι πως «η ανοσοποίηση έχει εξαιρετική δύναμη». Καλεί λοιπόν το σύστημα υγείας να εφαρμόσει στην πράξη τα δικά του «πιστεύω» με τη θέσπιση των εμβολιασμών ενηλίκων στα φαρμακεία ως «προηγμένη υπηρεσία», κατά το παράδειγμα των υφιστάμενων υπηρεσιών για τα αντιβιοτικά, τα αντισυλληπτικά και τους ελέγχους της αρτηριακής πίεσης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα εξειδικευμένα φαρμακεία Guardian Pharmacy αντιμετωπίζουν χρέη εκατομμυρίων
Παράλληλο εμπόριο, ο ρόλος των φαρμακείων και η λήξη πατεντών στο επίκεντρο






Σχετικά άρθρα

Αυξημένες οι ανάγκες για φάρμακα στα Δωδεκάνησα
Τα φαρμακεία παρέλαβαν τα μισά από αυτά που παρήγγειλαν
ΠΦΣ: Οργή για την πρόταση του ΣΕΙΒ κατά των φαρμακείων
Κάνει λόγο για «απαράδεκτη πρόκληση προς τους φαρμακοποιούς»
Αξίζει οι γυναίκες να σπουδάσουν Φαρμακευτική;
Δύο γυναίκες που βρίσκονται μέσα σε πανεπιστήμια απαντούν
Φαρμακοποιός, Μάνα, Σύζυγος, Γυναίκα: 4 ρόλοι σε έναν άθλο
Γράφει η Σοφία Αγγέλου, Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος, Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής