Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λουράντος: Όχι στη σύμπραξη με τους διευρυμένους

18/5/2015 9:55:57 πμ
Προτείνει την αύξηση των εφημεριών κατά 20%
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Αρνήθηκε ο Κ. Λουράντος να δημιουργήσει κοινό μέτωπο με τους φαρμακοποιούς του ΦΑΝΙΕ ενόψει της κοινής συνάντησής τους με τον υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή.


 

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) χαρακτήρισε την πρόταση των «διευρυμένων» φαρμακοποιών «ανειλικρινή και υποκριτική» και εξηγεί ότι: «η άμεση δημοσιοποίηση της πρόσκλησης του ΦΑΝΙΕ ενέχει το στοιχείο του εκβιασμού και απαξιώνει τον υποτιθέμενο ενωτικό σκοπό.» Δεν παραλείπει να τονίσει δε ότι οι φαρμακοποιοί σύμφωνα με το νόμο εκπροσωπούνται από τους φαρμακευτικούς συλλόγους, οι οποίοι «αγωνίζονται για τα δικαιώματα όλων των μελών τους και όχι υποομάδων», όπως είναι το «ολιγομελές» ΦΑΝΙΕ.


 

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει επαναλάβει αρκετές φορές ότι επιθυμεί «την αποκατάσταση του χάους» στη λειτουργία των φαρμακείων και μια ενδιάμεση λύση που θα καλύπτει όλες τις περιοχές της χώρας και όλες τις ώρες: «Σε μια χώρα, που η διασπορά των 10.000 φαρμακείων στην επικράτεια είναι από τις καλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αστείο κάποιοι να μιλούν ότι εξυπηρετείται ο πολίτης από μόλις 257 φαρμακεία (σ.σ. που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο), τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία μεγάλων αστικών κέντρων», σημειώνει ο κ. Λουράντος συμπληρώνοντας πως πρόκειται για πολυκαταστήματα φαρμακείων, τα οποία δεν έχουν σχέση με το μικρομεσαίο φαρμακείο που αγωνίζεται να επιβιώσει, εξυπηρετώντας τον ασφαλισμένο.

 


Η πρόταση του κ. Λουράντου, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι η αύξηση των εφημερευόντων φαρμακείων στην Αττική σε ποσοστό 20% επί του συνόλου, αυτομάτως σημαίνει 700 φαρμακεία ανοικτά σε ολόκληρη την Αθήνα.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
«Η διάθεσή τους από τα κοινοτικά φαρμακεία δεν είναι λύση», τονίζουν οι σύλλογοι






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση