Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λουράντος: "Αν δεν χάσεις κάτι δεν μπορείς να το εκτιμήσεις"

3/7/2014 10:39:32 πμ
Σχόλια του προέδρου του Φ.Σ.Α. μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


 

Ο πρόεδρος του Φ.Σ.Α. σχολιάζει σε ανακοίνωσή του τα χθεσινά γεγονότα με το «αιφνιδιαστικό κάλεσμα» του υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη και την ανακοίνωση της απόφασή του για μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών λέγοντας: 

«Η πρόσκληση του κυρίου Βορίδη δεν ήταν μόνο αιφνιδιαστική, αλλά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν χωρίς σχέδιο ανταλλαγής απόψεων και επιχειρημάτων. Για πρώτη φορά, στη μακροχρόνια πορεία μου ως πρόεδρος του Φ.Σ.Α., είδα υπουργό να επιβάλει συνάντηση εντός τριών ωρών!!! […] Κάλεσε το ΜΗ συσταθέν ακόμα σε σώμα διοικητικό συμβούλιο του Π.Φ.Σ. απλά για να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις του! […] Και τους έδειξε και την υπογεγραμμένη υπουργική απόφαση!»

 


Στη συνέχεια τονίζει ότι: «Η βιομηχανία δια του εκλεκτού της αντιπροσώπου υπεραμύνεται των θέσεών της, καταγγέλλοντας όσους ομιλούν περί αναλγησίας της και διαχωρίζοντας τη θέση της από τους "κακούς" υγειονομικούς κλάδους που κάνουν απεργιακές κινητοποιήσεις... βασανίζοντας τους πολίτες! "Εμείς δεν απεργούμε όπως αυτοί, και διαθέτουμε στην αγορά φάρμακα, παρόλο που ο κύκλος εργασιών μας έχει πέσει κατά 60%” δηλώνουν! Λες και των υπολοίπων ο κύκλος εργασιών έχει αυξηθεί!". Επισημαίνει δε ότι: «Σε κάθε περίπτωση η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων βολεύει μια χαρά τη βιομηχανία, αφού έτσι στην ουσία μέρος του claw back που την αφορά θα πληρώνεται από τον φαρμακοποιό.»


Επίσης τονίζει ότι ο υπουργός Υγείας δεν ενδιαφέρεται αν θα κλείσουν τα μισά και πλέον φαρμακεία και ότι το αντιστάθμισμα της χασούρας με τα ΦΥΚ δεν είναι βέβαιο, καθώς οι φαρμακοποιοί μπορεί να μην έχουν τα χρήματα για να αγοράζουν τα τόσο ακριβά φάρμακα και να πιστώνουν τον ΕΟΠΥΥ.


Σχολιάζει μάλιστα ότι ή εφαρμογή του κλιμακωτού ποσοστού κέρδους που επιβάλλει ο Μ. Βορίδης είναι πολύ χειρότερο από αυτό που ο πρώην υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης είχε δώσει στη δημοσιότητα και ότι προκαλεί νέα ασφυξία στον κλάδο «που πάει από το κακό στο χειρότερο».


Κλείνει δε την ανακοίνωσή του με το υπονοούμενο για κινητοποιήσεις: «Μήπως ήλθε η ώρα να δώσουμε να καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι αν δεν χάσεις κάτι που έχεις, δεν μπορείς να το εκτιμήσεις;»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι παραγγελίες εκτελούνται με αρκετή καθυστέρηση, σύμφωνα με Κ. Λουράντο
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση