Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Λουκέτο μέχρι την Κυριακή στα φαρμακεία της Αττικής

26/3/2014 8:38:27 μμ
Έκκληση να μην λειτουργήσουν ούτε τα e-shop
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Υπέρ της απεργίας από την Πέμπτη 27 Μαρτίου έως και την Κυριακή 30 Μαρτίου ψήφισαν οι φαρμακοποιοί της Αθήνας,  οι οποίοι εκτάκτως συνεδρίασαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Τα φαρμακεία της Αθήνας θα κατεβάσουν ρολά αυτές τις ημέρες ενώ σύμφωνα με την απόφασή τους θα εφημερεύουν και θα διανυκτερεύουν τα ελάχιστα δυνατά.

Την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί,  ο κλάδος θα συνεδριάσει εκ νέου,  ενώ θετική εξέλιξη θεωρείται ότι και τα διευρυμένα φαρμακεία του Αιγάλεω δήλωσαν πως θα συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση  των συναδέλφων τους.

Επίσης, έκκληση έγινε προς του ιδιοκτήτες των ψηφιακών καταστημάτων e-shop,  τα οποία διακινούν κυρίως παραφαρμακευτικά προϊόντα,  να μην λειτουργήσουν τις ημέρες των απεργιών. Ενώ το σύνολο των φαρμακοποιών της  Αττικής συμφώνησαν πως θα περιφρουρήσουν συστηματικά την απεργία ώστε να μην υπάρξουν απεργοσπάστες. 

Την Κυριακή το σύνολο των φαρμακοποιών θα συναντηθούν έξω από την Βουλή την ώρα που θα συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Την ίδια ώρα που τα μέλη του ΦΣΑ ψήφιζαν υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων,  ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης συναντιόταν με το υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ δήλωσε ότι οι "διορθώσεις" τις οποίες προωθεί ο υπουργός Υγείας δεν ικανοποιούν τον κλάδο, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε για άλλη μία φορά ως υπερβολικές τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

"Η τρόικα έκανε δεκτές σχεδόν όλες τις παρατηρήσεις του Υπουργείου Υγείας και η συμφωνία η οποία έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, εκφράζει την πολιτική μας βούληση. Παρά ταύτα οι φαρμακοποιοί έχουν θέσει και κάποια επιπλέον ζητήματα που αφορούν κλαδικά τους αιτήματα. Εμείς με πνεύμα καλής συνεννόησης συνεχίζουμε λοιπόν τη διαπραγμάτευση για να δούμε αν μπορούμε να πετύχουμε και κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό που αρχικά πετύχαμε.


Σε κάθε περίπτωση θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες φαρμακοποιούς ότι η Κυβέρνηση ασφαλώς και ανησυχεί και εργάζεται προς την κατεύθυνση της επιβίωσης του κλάδου τους αλλά με γνώμονα πάντα και την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών. Γιατί η Κυβέρνηση είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι μιας μερίδας αυτών. Η τελική συμφωνία που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, να είστε βέβαιοι ότι θα είναι σταθμισμένη έτσι, ώστε να προστατεύει τα συμφέροντα αμφοτέρων.


Στο πλαίσιο αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα των φαρμακοποιών και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, βαρύνει αποκλειστικά το Υπουργείο Υγείας. Θεωρώ ότι αυτή η απεργία, όπως έχει εξαγγελθεί και μετά από τα όσα επιτύχαμε σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις της τρόικας, είναι υπερβολική και θα καλούσα τους φαρμακοποιούς να την ξανασκεφτούν."
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση