Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Κουτσουρεμένες οι εφημερίες στα Κέντρα Υγείας

3/4/2015 11:51:48 πμ
Επιστολή προς τον υπουργό και απειλές για λουκέτο από τους γιατρούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Μια ημέρα μετά τις φιλόδοξες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την αποκατάσταση των μνημονιακών πολιτικών που μας οδήγησαν σε υγειονομική φτώχεια, οι γιατροί- μέλη της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής ενημερώνουν με επιστολή τους τον υπουργό Υγείας για τις τεράστιες περικοπές των κονδυλίων για την αποζημίωση των εφημεριών των γιατρών στα Κέντρα Υγείας.




Τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Ανάργυρος Μαριόλης όσο και ο γενικός γραμματέας Βαγγέλης Φραγκούλης σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους:

"Με έκπληξη και μεγάλη αγανάκτηση συνάμα πληροφορηθήκαμε το γεγονός, της εξωπραγματικής μείωσης, του χρηματικού κονδυλίου, που αφορά Εφημερίες Ιατρών στα Κέντρα Υγείας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Στην απευκταία περίπτωση, που εφαρμοσθεί η εν λόγω περικοπή, αντιλαμβάνεστε, ότι ισοδυναμεί με «κλείσιμο» των Κέντρων Υγείας, δεδομένου ότι πλέον δεν θα δύνανται πρακτικά οι Ιατροί να εφημερεύουν.


 Φυσικά γνωρίζετε, ότι κατά του τρείς (3) προηγούμενους μήνες (Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο), οι Εφημερίες των Ιατρών έλαβαν χώρα κανονικά, κατά συνέπεια οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές, οι οποίες θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να καταβληθούν στους δικαιούχους.

Ήδη κατά την τελευταία διετία, οι αλλεπάλληλες περικοπές στις αποδοχές των Ιατρών, έχουν οδηγήσει τη λειτουργία των Μονάδων σε οριακό σημείο. Ως εκ τούτου φρονούμε, ότι περαιτέρω περικοπές θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην παύση κατ΄ ουσίαν της λειτουργίας τους, αφού δεν θα δύνανται πλέον να παρέχουν υπηρεσίες προς τον πολίτη.


Να είστε βέβαιος, ότι τέτοιου είδους πρακτικές, δεν θα γίνουν δεκτές αμαχητί! Είμαστε διατεθειμένοι σε περίπτωση, που χρειασθεί, να προβάλλουμε σθεναρότερη αντίσταση, προκειμένου να αποτρέψουμε την παύση της λειτουργίας των Μονάδων μας.


Αντιλαμβάνεσθε δε, τον αντίκτυπο που θα έχει στην δοκιμαζόμενη Ελληνική κοινωνία, η απώλεια της δυνατότητας παροχών υπηρεσιών Υγείας.

 

Ζητάμε άμεσα συνάντηση, προκειμένου να υπάρξει άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του συγκεκριμένου φλέγοντος ζητήματος".

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις, το RRF, οι επενδύσεις Ε&Α και η φαρμακευτική καινοτομία






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics