Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κόντρα Λιντζέρη - Χατζηδάκη για τα ΜΥΣΥΦΑ

21/1/2014 2:45:29 μμ
Ο πρόεδρος του ΕΟΦ λέει όχι τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ανοικτά τάσσεται ο πρόεδρος του ΕΟΦ κατά της απόφασης- πρόθεσης του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη να πωλούνται σκευάσματα που δε χρειάζονται συνταγή ακόμη και στα περίπτερα.

Αλλο ένα μέτωπο στο χώρο της υγείας έχει ανοίξει για την κυβέρνηση καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση για το θέμα της διάθεσης των σκευασμάτων ευρείας χρήσης που δε χρειάζονται συνταγή γιατρού.

Και το ζήτημα είναι πως φαίνεται να έχει δημιουργηθεί και ένα ενδοκυβερνητικό ζήτημα καθώς ο υπουργός υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης δηλώνει πως είναι αντίθετος στην πώληση φαρμάκων στα σουπερμάρκετ σε αντίθεση με τον συνάδελφο του υπουργό Ανάπτυξης κ.Χατζηδακη.
Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η παρουσία του πρόεδρου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Δημήτρη Λιντζέρη στη συνέντευξη τύπου των φαρμακοποιών που καταφέρονταν κατά Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας αποσαφήνισε ότι ο ίδιος άλλα και ο ΕΟΦ δε συμφωνούν με την πώληση φαρμάκων εκτός φαρμακείου.

Ο κ. Λινζέρης προέβη σε διευκρινίσεις σχετικά με το τι είναι ΜΗΣΥΦΑ υπογραμμίζοντας ότι είναι φάρμακα. "Δεν υπάρχει για τον ΕΟΦ ΜΗΣΥΦΑ και μη. Όλα είναι φάρμακα. Για να αλλάξει η διάθεση τους πρέπει να το ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο, " είπε χαρακτηριστικά υποδηλώνοντας ουσιαστικά την αντίθεση του στην πώληση των φαρμάκων εκτός φαρμακείου.
"Τα φάρμακα αυτά είναι φάρμακα και πρέπει να συνεχίζονται να πωλούνται στα φαρμακεία και για μένα δεν πρέπει να δίνεται κανένα φάρμακο χωρίς συνταγή" κατέληξε ο κ.Λιντζέρης.

Ο πρόεδρος του πανελληνίου φαρμακευτικού συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης μίλησε για ανεξήγητη εμμονή του κ.Χατζηδακη να προωθήσει στα σούπερ μάρκετ , στα περίπτερα, τα βενζινάδικα αλλά και στα ψιλικατζίδικα τα φάρμακα καθώς όπως είπε αν σκεφτόταν τους ασθενείς θα μπορούσε να μειώσει απλά τις τιμές στα φάρμακα με μια υπουργική απόφαση και να μην περιμένει να μειωθούν μέσω των σούπερ μάρκετ.

"Δεν είναι τσίχλες ή καραμέλες τα φάρμακα να τα προμηθεύεται κανείς από όπου να ναι" σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των φαρμακοποιών προσθέτοντας ότι ο υπουργός Ανάπτυξης αγνοεί πως υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες .


ΠΗΓΗ: IATROPEDIA

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση