Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Κοινή πορεία για τους Συνεταιρισμούς ΠΡο.Συ.Φ.Λα. και ΣΟ.Φ.ΛΑ. ΣΥΝΠΕ

11/6/2024 11:32:30 μμ
Είναι πολλά αυτά που μας ενώνουν, ανέφερε ο Θάνος Κουτσούκης, πρόεδρος Φ.Σ. Λάρισας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη δημιουργία μιας ενιαίας συνεταιριστικής μονάδας μεταξύ του ΠΡο.Συ.Φ.Λα. και του ΣΟ.Φ.ΛΑ. ΣΥΝΠΕ μετά από 40 χρόνια ξεχωριστής επιχειρηματικής δραστηριότητας.


Οι δύο μεγάλοι Συνεταιρισμοί της Λάρισας, ακολουθώντας τη διεθνή συνεταιριστική τάση που θέλει ισχυρά ενοποιημένα σχήματα, αποφάσισαν να προχωρήσουν μαζί συσπειρώνοντας τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία τους προς όφελος των φαρμακοποιών της ευρύτερης περιοχής. «Αναμένουμε τις κυρίαρχες Γενικές Συνελεύσεις των δύο Συνεταιρισμών στις 2 και 4 Ιουλίου να καθορίσουν, με όρους απόλυτης διαφάνειας, τα επόμενα βήματα που θα μας οδηγήσουν στη νέα κοινή μας πορεία», σημείωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, Θάνος Κουτσούκης.


Πρόσθεσε δε πως από την πλευρά του -ως πρόεδρος της Περιφερειακής Ενότητας όπου τόσα χρόνια δραστηριοποιούνται οι δυο συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες- αισθάνεται ιδιαίτερα ευτυχισμένος που για πρώτη φορά παραμερίστηκαν όσα τις χώριζαν, που τελικά δεν είχαν καμία αξία και λογική βάση. «Καταφέρνουμε για πρώτη φορά να προτάσσουμε τα πάρα πολλά που μας ενώνουν! Και αισθάνομαι επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω μέσα απΆ την καρδιά μου όλους όσους συμβάλλουν όλο αυτό το διάστημα, με ειλικρινή διάθεση και όσους θα συμβάλλουν στο μέλλον για τη χάραξη αυτής της κοινής πορείας», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Εμείς οφείλουμε να δούμε το μέλλον και να το διαμορφώσουμε όπως θέλουμε και όχι να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις και τις καταστάσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του Σ.ο.Φ.ΛΑ., Πέτρος Καφανέλης.


«Η δική μας αποστολή ήταν να διατηρήσουμε και να πάμε όσο πιο ψηλά τον συνεταιρισμό μας. Οι μεγάλοι συνεταιρισμοί ενδυναμώθηκαν και αποφάσισαν με έμμεσο τρόπο να εξαφανίσουν τους μικρότερους περιφερειακούς συνεταιρισμούς, με τη δικαιολογία ότι θέλουν να προφυλαχθούν από τους ιδιώτες. Εμείς δεν μπορούσαμε να το δεχθούμε αυτό, άρα η συνεργασία ήταν μονόδρομος», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΡο.Συ.Φ.Λα., Δημήτρης Μιχαήλ. 


Η ιστορική αυτή συμφωνία μεταξύ των δύο συνεταιρισμών των φαρμακοποιών της Λάρισας πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ (10/06). Οι δύο πρόεδροι έθεσαν κάτω τα προβλήματα και είδαν ένα μέλλον, στο οποίο μαζί θα μπορέσουν να «απεγκλωβιστούν» από τα όρια της πόλης και να γίνουν μια μεγάλη και υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο του χονδρεμπορίου και της διανομής φαρμάκων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το πρώτο βίντεο που δημιούργησαν από κοινού
Εισήγηση του Δ.Σ. εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών