Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Κλινικές μελέτες για την Περιφερική Αρτηριακή Νόσο ξεκινά η WinMedica

19/4/2016 9:49:57 πμ
Θα συνεργαστεί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Cambridge
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




Η ελληνική φαρμακευτικής εταιρεία WinMedica ξεκινά τη συνεργασία της με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Cambridge, στο πλαίσιο του προγράμματος UKeMED.


Η συνεργασία αυτή στοχεύει στην εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων και κλινικών μελετών που αποβλέπουν στη δημιουργία επιστημονικών δεδομένων για τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, τις συννοσηρότητες και τη θεραπευτική αντιμετώπιση της Περιφερικής Αρτηριακής Νόσου (ΠΑΝ) που προσβάλλει, περίπου το 29% του πληθυσμού άνω των 70 ετών ή/και άνω των 50 ετών όταν συντρέχουν παράγοντες κινδύνου όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και το κάπνισμα, μεταξύ άλλων.


Η Περιφερική Αρτηριακή Νόσος είναι συχνή στον πληθυσμό και η επίπτωσή της αυξάνει με την πρόοδο της ηλικίας. Προσβάλλει, σύμφωνα με μελέτες, το 29% του πληθυσμού άνω των 70 ετών και άνω των 50 ετών όταν υπάρχουν παράγοντες κινδύνου (κάπνισμα, σακχαρώδης διαβήτης κ.ά.). Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ανάπτυξη αθηρωματικών πλακών (αθηροσκλήρωση) στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών, που προκαλούν στένωση του αυλού ή και πλήρη απόφραξη αυτών. Όταν περιοριστεί σημαντικά η αιματική ροή προς τα κάτω άκρα εμφανίζεται η διαλείπουσα χωλότητα, δηλ. πόνος στα πόδια (μηρούς, γάμπες ή και χαμηλότερα) που αναγκάζει τον ασθενή να σταματήσει. Σε πιο προχωρημένες περιπτώσεις (1%-2%) εμφανίζεται κρίσιμη ισχαιμία που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια του σκέλους (ακρωτηριασμό). Η νόσος αντιμετωπίζεται με έγκαιρη διάγνωση, διαχείριση των παραγόντων κινδύνου (διακοπή καπνίσματος, ρύθμιση του σακχαρώδους διαβήτη, μείωση λιπιδίων κ.τ.λ.), άσκηση και κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.


Ο Μάριος Κοσμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WinMedica, με αφορμή τη συνεργασία με το πρόγραμμα UKeMED ανέφερε ότι «Η συμμετοχή σε διεθνή επιστημονικά ιατρικά προγράμματα, αποτελεί για τη WinMedica πρώτη προτεραιότητα. Η συνεργασία με το UKeMED, αποτελεί ένα βήμα εξωστρέφειας και δίνει τη δυνατότητα εμπλουτισμού των φαρμακοεπιδημιολογικών δεδομένων και της ιατρικής γνώσης σε συχνά νοσήματα όπως η Περιφερική Αρτηριακή Νόσος. Ως εκ τούτου, συμβάλλει απόλυτα στον στόχο που έχουμε θέσει, τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ασθενών. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε δράσεις, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο, και να παρέχουμε άριστες και προσιτές λύσεις υγείας κυρίως για τους ασθενείς αλλά και συνολικά για το σύστημα υγείας».


Από την πλευρά του, ο Dr Leonard M. Shappiro (BSc. MA, MD, FRCP, FACC), ως εκπρόσωπος του Cambridge University Hospitals NHS Trust και Medical Director του UkeMED, τόνισε την αξία της νέας αυτής συνεργασίας και τα μακρόπνοα, αμοιβαία οφέλη που αναμένεται να αποφέρει. Η νέα ερευνητική συνεργασία με τη WinMedica δείχνει ότι όταν μια ελληνική φαρμακευτική εταιρία έχει όραμα και επικέντρωση στο ασθενή, επενδύει σε προγράμματα με επιστημονική προστιθέμενη αξία.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Διαθέτει 20 χρόνια εμπειρίας στον φαρμακευτικό κλάδο
Γράφει ο Γεώργιος Δ. Τσιουπινάκης, Ιδρυτής & Δ. Σύμβουλος BioGel Original Innovation, bio-gel.eu






Σχετικά άρθρα

Έτοιμες οι φαρμακευτικές για την πιθανή έξαρση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους
Εμβόλια και θεραπείες είναι έτοιμα για κυκλοφορία
FDA: Ενέκρινε καινοτόμο αναλγητικό της Vertex
Είναι το πρώτο μιας νέας κατηγορίας φαρμάκων
Η κατάλληλη φροντίδα σε πόνο και ερεθισμό του λαιμού
Από το Medical Information Department – Farmasyn
ΕΜΑ: Οκτώ νέα φάρμακα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη
Μεταξύ αυτών και ένα νέο εμβόλιο κατά της πνευμονίας