Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Κληρονομική η υποτονικότητα στους άντρες

6/10/2016 4:18:10 μμ
Υπό ποιες προϋποθέσεις όμως;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια Βελγική μελέτη έδειξε πως όσα αγόρια γεννιούνται με τεχνική ενδοκυτταροπλασματικής σπερματέγχυσης (μικρογονιμοποίηση), έχουν μικρότερη γονιμότητα από τον μέσο όρο. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι η υπογονιμότητα του πατέρα αν είναι γενετικής φύσης μπορεί να κληροδοτηθεί στους απογόνους του.


Η έρευνα γίνε από τον Μάρτιο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2016 με επικεφαλή τον καθηγητή André Van Steirteghem.


Η σπερματέγχυση είναι μια μέθοδος που αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 90’. Υπό εργαστηριακές συνθήκες επιλέγεται ένα ποιοτικό σπερματοζωάριο και εισάγεται απευθείας στο ωάριο για να γίνει η γονιμοποίηση παρακάμπτοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζει εντός του γυναικείου σώματος. Η μέθοδος εφαρμόζεται σε άντρες με λίγα σπερματοζωάρια, νωθρά και αφύσικου σχήματος.


Η έρευνα αποκάλυψε πως οι άντρες που είχαν γεννηθεί με αυτή τη μέθοδο είχαν σχεδόν τη μισή πυκνότητας σπερματοζωαρίων και με πολύ μικρότερη κινητικότητα, σε σχέση με όσους είχαν γεννηθεί με φυσική κύηση.

Είχαν επίσης σχεδόν τριπλάσια πιθανότητα να έχουν συγκέντρωση σπερματοζωαρίων κάτω από το όριο του φυσιολογικού, που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.


Το ερευνητικό δείγμα προήλθε από 54 άντρες μεταξύ 18-22 ετών που γεννήθηκαν με εξωσωματική και 57 άλλων που γεννήθηκαν με φυσιολογικό τοκετό. Προς το παρόν το ζήτημα παραμένει υπό μελέτη καθώς τα δεδομένα είναι πολύ πρόσφατα και οι επιστήμονες θέλουν να συνεχίσουν την παρατήρηση τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Πλέον καλύπτεται το 98% των υπαλλήλων της παγκοσμίως
Με αφορμή το μήνα ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για το Σύνδρομο η ITF HELLAS ενημερώνει τους επαγγελματίες υγείας






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics