Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα

9/6/2015 2:20:03 μμ
Αφορμή η διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Πανελλαδική προειδοποιητική 24ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη 10 Ιουνίου αποφάσισε το Σάββατο 6 Ιουνίου το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).



Επιπλέον, στη μία το μεσημέρι οι φαρμακοποιοί θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας ενώ ακολούθως θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή για να παραδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας από τον κλάδο .

Το Δ.Σ. συνεδρίασε εκτάκτως μετά το θέμα που προέκυψε με την απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) αλλά και τη διγλωσσία της κυβέρνησης όσο αφορά το θέμα της διάθεσης τους και από άλλα κανάλια διανομής όπως είναι τα σούπερ μάρκετ.

Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι ότι άλλα έλεγε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου την περασμένη Πέμπτη και άλλα το υπουργείο Οικονομικών προς τους θεσμούς.

Οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και 5 χρόνια» και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΥΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους. Το αντίθετο μάλιστα θα «αποβεί εις βάρος τους» καθώς, όπως υποστηρίζουν, «αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής των ΜΥΣΥΦΑ, τα οποία σήμερα έχουν τη χαμηλότερη στην Ευρώπη, όπως αποδεικνύει και η ευρωπαϊκή εμπειρία».

Οι φαρμακοποιοί ανέφεραν επίσης ότι τα 9.800 φαρμακεία που έχουν απομείνει αποτελούν ένα επαρκέστατο δίκτυο διάθεσης των ΜΥΣΥΦΑ. ?ποψη που φαίνεται πως ενστερνίζεται και ο αρμόδιος υπουργός.

Ο ΠΦΣ έχει προγραμματίσει Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων από ολόκληρη τη χώρα το ερχόμενο Σάββατο 13 Ιουνίου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics