Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχουν κρούσματα σαλμονέλλωσης στην Ελλάδα

12/12/2017 10:05:04 πμ
Ωστόσο οι υπηρεσίες τίθενται σε επιφυλακή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοινώνει ότι, μετά από έγκαιρη προειδοποίηση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) για την ύπαρξη παρτίδων βρεφικού γάλακτος από τη Γαλλία που έχει μολυνθεί με το μικρόβιο σαλμονέλλα, προσχώρησε σε έκτακτη σύσκεψη στις 11 Δεκεμβρίου 2017.

Αποφασίστηκε ότι τίθενται σε επιφυλακή οι υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας για πιθανά κρούσματα σε βρέφη, εφόσον επιβεβαιώθηκε από τον ΕΟΦ η κυκλοφορία κάποιων από τα σκευάσματα αυτά και στη χώρα μας.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Σαλμονελλών του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ), δεν έχουν δηλωθεί κρούσματα σαλμονέλλωσης από Salmonella agona σε παιδιά κάτω του έτους στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες.
Επιπλέον, σύμφωνα με τα δεδομένα του Γραφείου Τροφιμογενών του ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν έχει καταγραφεί κάποια έξαρση κρουσμάτων σαλμονέλλωσης, ανεξαρτήτως ορότυπου, σε βρέφη κάτω του έτους. 

Ωστόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ δηλώνει ότι η επιτήρηση για την ανεύρεση πιθανών κρουσμάτων έχει ενισχυθεί και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου με σκοπό τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το θέμα συζητήθηκε στο συμβούλιο υπ. Υγείας της Ε.Ε.
Και καλεί για τη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics