Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Καμία εφημερία ή διανυκτέρευση από τα φαρμακεία της Αχαΐας

7/3/2014 9:41:08 πμ
Ο ΦΣΑΧ απειλεί για κλείσιμο όλων των φαρμακείων λόγω ασθενείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με το υπουργείο Υγείας με μια επιστολή με την οποία απειλεί για κλείσιμο όλων των φαρμακείων του νομού λόγω ασθενείας!


Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή ο Σύλλογος ενημερώνει το υπουργείο ότι στο σύλλογο Αχαΐας δεν υπάρχει διευρυμένο φαρμακείο από το 2011 έως σήμερα και στις ώρες πρόβλεψης λειτουργίας διευρυμένων φαρμακείων, τα μέλη του συλλόγου εργάζονται ως εθελοντές στο Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης.

 


Προχωρά λοιπόν στην πρωτοφανή δήλωση ότι: «σε οποιαδήποτε τροποποίηση του απαράδεκτου υπάρχοντος νόμου, με κατεύθυνση προς πλήρη δήθεν απελευθέρωση του ωραρίου, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Αχαΐας θα αποσύρει την υπογραφή του από τους υπάρχοντες πίνακες, δεν θα εκδώσει νέους για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι συνάδελφοι της Αχαΐας θα προσκομίσουν όλοι ιατρικά πιστοποιητικά απαλλαγής από εφημερίες και διανυκτερεύσεις, διότι δεν θα ανεχτούμε να δώσετε το καθημερινό ψωμί μας στους λίγους και ισχυρούς, αφήνοντας στους υπόλοιπους συναδέλφους την εμπορική «λάντζα» των διανυκτερεύσεων και των αργιών, όπου οι προηγούμενοι καλοί μας «συνάδελφοι» θα ξεκουράζονται πίνοντας εις υγείαν των κορόιδων.»

 

Μάλιστα αναφέρει ότι πρέπει ο υπουργός να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες supermarketκαι παιχνιδάδικων, αλλά και λοιπούς ιδιοκτήτες διακίνησης τυποποιημένων προϊόντων, πως οφείλουν και αυτοί να εφημερεύουν και να διανυκτερεύουν στις αργίες, εφόσον επιθυμούν να διακινούν τα ΜΥΣΥΦΑ.


Τέλος, δεν αμελεί να υπενθυμίσει στον υπουργό πως στην πόλη της Πάτρας το 60% των φαρμακείων έχει ως ιδιοκτήτες γυναίκες, μητέρες, χωρίς υπαλλήλους και ότι το 18% της δύναμης του συλλόγου βρίσκεται σε εφημερία Δευτέρες – Τετάρτες – Σαββατοκύριακα και αργίες, με τον ίδιο αριθμό συναδέλφων πάντα και ανεξαρτήτως για το ποια αργία πρόκειται.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση