Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


K. Λουράντος: Σε κανένα κράτος δεν υπάρχουν όλα αυτά που ζητά η τρόικα

6/3/2014 9:44:54 πμ
Κάλεσμα στην κινητοποίηση από τον πρόεδρο του Φ.Σ.Α.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


 

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, επισημαίνοντας τα εξής σημεία:

  • Τίθεται σε αμφισβήτηση το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων αφήνοντας την εισροή ξένων ιδιωτικών κεφαλαίων σε αυτά.
  • Μειώνεται το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών το οποίο θα γίνει, αν το κρίνουν σκόπιμο, σε επόμενη αξιολόγηση.
  • Καταργούνται τα πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια, αφού η τρόικα επιθυμεί πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, επειδή υποτίθεται ότι αυτά εμποδίζουν τον ανταγωνισμό.
  • Απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας φαρμακείων χωρίς οι σύλλογοι να παίζουν κάποιο ρόλο.
  • Προωθούνται τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ. στα super market, κατά τα πρότυπα των συμπληρωμάτων διατροφής.

 

Αναφέρει δε χαρακτηριστικά ότι: «Αυτά που αναφέρονται ανωτέρω και που η τρόικα προτίθεται να επιβάλλει στην ελληνική κυβέρνηση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Είναι πλέον σαφές ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση αλλά με τρεις υπαλλήλους των ιδιωτικών συμφερόντων και των τραπεζών που προσπαθούν να πειραματιστούν πάνω στα ελληνικά ερείπια που έχουν δημιουργήσει». Και προσθέτει ότι κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που επιθυμεί η τρόικα «δεν μπορούν να εφαρμοστούν τώρα εν όψει εκλογών αλλά μπορούν κάλλιστα να εφαρμοστούν μετά από αυτές».


Ο Κωνσταντίνος Λουράντος ζήτησε από το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. σαφές περίγραμμα της κινητοποίησης και να καθοριστεί με ποιες λύσεις θα ικανοποιηθεί ο κλάδος, ώστε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις. Σημειώνει επίσης ότι «τα παραπάνω προβλήματα […] δεν λύνονται με μια 48ωρη κινητοποίηση. Χρειάζεται κινητοποίηση επ? αόριστον...». Ζήτησε μάλιστα να συστρατευτούν με τους φαρμακοποιούς και οι ιδιωτικές φαρμακαποθήκες με τους συνεταιρισμούς με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.


Τέλος, καλεί τον κλάδο να είναι ενωμένος και αποφασισμένος και να ανταποκριθεί στο αγωνιστικό κάλεσμα του Π.Φ.Σ. ώστε να αντιμετωπίσει την τρόικα και να δώσει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν κατάφερε να τον διασπάσει. Χαρακτηρίζει δε "crash test" τη συγκεκριμένη κινητοποίηση γι? αυτά που έρχονται και για τα οποία ίσως να χρειαστεί να δώσουν τον «υπέρ πάντων αγώνα». «Γιατί αν σήμερα οι επερχόμενες εκλογές σε συνδυασμό με μια 48ωρη κινητοποίηση μεταθέσουν για το εγγύς μέλλον την καταστροφή μας, μετά τις εκλογές θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ απέναντι ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ...  μόνοι αλλά ενωμένοι!»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι παραγγελίες εκτελούνται με αρκετή καθυστέρηση, σύμφωνα με Κ. Λουράντο
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση