Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Κ. Λουράντος: "Πωλητές της... ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ;"

9/5/2013 2:12:08 μμ
Κείμενο του Κ. Λουράντου σχετικά με τις εταιρείες καλλυντικών φαρμακείου που «στρέφονται» στα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνου Λουράντου, στο οποίο κάνει λόγο για τις εταιρείες εκείνες των καλλυντικών φαρμακείου που επιλέγουν να διανέμουν τα προϊόντα τους και από σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα. Ο Κ. Λουράντος καλεί όλους τους φαρμακοποιούς να σταματήσουν να πουλούν στα φαρμακεία τους τις εταιρείες αυτές, να προτιμήσουν ελληνικές που αξίζει να προωθηθούν και να φτιάξουν τα δικά τους προϊόντα.


«Όλες αυτές οι εταιρείες καλλυντικών και συμπληρωμάτων διατροφής, που έγιναν γνωστές μέσα από τα φαρμακεία, άρχισαν να τοποθετούν τα προϊόντα τους ΚΑΙ σε άλλα κανάλια διανομής ΕΚΤΟΣ φαρμακείων. Η νομοθεσία που προήλθε από συμφωνία της Κυβέρνησης με το Δ.Ν.Τ. βολεύει όπως φαίνεται τις εταιρείες. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις οι ίδιες πίεσαν για τη νομοθετική αυτή ρύθμιση.

Η VICHY π.χ., όπως έμαθα, είναι πολύ ικανοποιημένη από την κίνηση των προϊόντων καθαρισμού προσώπου της σε super market βορείων προαστίων, αλλά καθόλου ικανοποιημένη από τις κρέμες, πράγμα που αποδεικνύει -όπως λένε- τη δύναμη που έχει το φαρμακείο και κυρίως ο φαρμακοποιός!!! Όμως δεν είναι ακριβώς έτσι…


Ο φαρμακοποιός είναι οπωσδήποτε αναντικατάστατος στη συμβουλή και στη γνώμη, όπως ακριβώς ο γιατρός για τη διάγνωση και τη θεραπεία του ασθενούς. Τη συμβουλή όμως την παίρνεις την πρώτη φορά που θα είναι και αποφασιστικής σημασίας για την αγορά ενός καλλυντικού ή συμπληρώματος διατροφής. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!!! Διότι τις επόμενες φορές ο καταναλωτής θα βρει το ίδιο ακριβώς προϊόν στο super market και μπορεί να το αγοράσει μαζί με τα απορρυπαντικά και τα αλλαντικά... παρακάμπτοντας το φαρμακείο!


Οι εταιρείες λοιπόν μας χρειάζονται για την ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Χρειάζονται τον επιστημονικό χώρο του φαρμακείου και τον επιστημονικό ρόλο του φαρμακοποιού, για την προώθηση των προϊόντων τους την ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. Για τις επόμενες υπάρχει ο ανταγωνισμός του super market !!!

Οι οποιεσδήποτε συμφωνίες και «ενυπόγραφες δεσμεύσεις» ότι δεν θα διατίθενται από άλλα κανάλια διανομής θα παραμείνουν απλά επικοινωνιακά τρικ χωρίς καμία ουσία, αφού όλοι αυτοί που συμμετείχαν σε αυτές τις συμφωνίες απλά θα παρακολουθούν, όπως πάντα, τα τραίνα να περνούν!!! Το γεγονός δε ότι για τα συμπληρώματα διατροφής με σύμφωνη γνώμη δικών μας «παιδιών» θα έχουν ΑΝΩΤΑΤΗ λιανική τιμή, αποδεικνύει ακριβώς αυτό: ότι ο ανταγωνισμός θα είναι ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ και σε αυτόν τα πολυκαταστήματα είναι ασυναγώνιστα... Θα πωλούν φθηνότερα, διότι μπορούν να πωλούν ακόμα και με ζημία, χρησιμοποιώντας τα απλά σαν «κράχτες»!


Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν; Το πρώτο είναι να μη μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Να «φτιάξουμε» ΔΙΚΑ μας προϊόντα με ποιότητα και εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές. Αυτός ο ρόλος πέφτει κατΆ αρχάς στους συνεταιρισμούς. Επειδή όμως δεν είναι όλοι οι φαρμακοποιοί «συνεταιρισμένοι», θα πρέπει να δημιουργηθεί και μέσω συλλόγων ή και με ιδιωτική πρωτοβουλία φαρμακοποιών «δίκτυο» αγοράς και προώθησης προϊόντων έτσι ώστε να μην μας εκμεταλλεύεται κανείς. Η ισχύς εν τη ενώσει. Να μην μπορεί κανείς να αγνοήσει 11.000 φαρμακεία ΜΑΖΙ !!! Γιατί χωριστά ο καθένας γινόμαστε εύκολη λεία...


Θα πρέπει επίσης να πετάξουμε ΕΞΩ από τα φαρμακεία μας όλες αυτές τις εταιρείες (κυρίως πολυεθνικές) που ενώ πριν παρακαλούσαν να είναι στα φαρμακεία μας, τώρα ζητούν την απελευθέρωσή τους, μέσω άλλων προωθητικών καναλιών... Υπάρχουν άλλωστε προϊόντα εξαιρετικά Ελληνικής παραγωγής που αξίζει τον κόπο να τα προωθήσουμε. Το χώρο μας που είναι η υγειονομική μονάδα «φαρμακείο» και την αξιοπρέπεια καθώς και την επιστημοσύνη του φαρμακοποιού, πρέπει πρώτα απΆ όλα να τις περιφρουρήσουμε εμείς.


Και σαν καταναλωτές όμως θα πρέπει να αγοράζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ώστε να αποδείξουμε ότι οι σκυθρωπές βιομηχανικές χώρες της Ευρώπης και της Δύσης δεν πρόκειται να μας καταβάλουν. Ότι εμείς οι Έλληνες πολύ πριν συναγελαστούμε με τους μελαγχολικούς λαούς ανήλιαγων χωρών, μια χούφτα τσακιστές ελιές δεν τις αλλάζαμε για δύο νταλίκες απΆ τα τοξικά τους λουκάνικα!!!


Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ»


 

Πηγή: farmakopoioi.blogspot.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις στους φαρμακοποιούς
Σύμφωνα με στοιχεία της Cosmetics Europe και του ΠΣΒΑΚ






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση