Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ιρλανδία: Το 96% των πολιτών λέει «ναι» στις υπηρεσίες στο φαρμακείο της γειτονιάς

29/7/2024 10:51:31 μμ
Ο φαρμακευτικός σύλλογος της χώρας ζητά αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για να προσφέρει περισσότερα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί μπορούν να προσφέρουν πολλά στην κοινωνία αρκεί να εξασφαλίσουν καλύτερη χρηματοδότηση από την πολιτεία. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ιρλανδικός Φαρμακευτικός Σύλλογος στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι οι κρατικές πληρωμές τους δεν έχουν αυξηθεί εδώ και 16 χρόνια, όπως έχει γίνει για τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας της χώρας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος του Συλλόγου Tom Murray: «οι φαρμακοποιοί πρέπει να επενδύσουν σε περισσότερο προσωπικό προκειμένου να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες. Είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να προσφέρουμε περισσότερα, αλλά ζητάμε υποστήριξη από το υπουργείο».


Στο πλαίσιο της καμπάνιας του Συλλόγου για την αύξηση των αμοιβών, επισημαίνεται ότι οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν ετησίως σε 78 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις με πολίτες για παροχή φροντίδας υγείας, με τον αντίστοιχο αριθμό για τους γενικούς γιατρούς να ανέρχεται στα 29 εκατομμύρια. 


Επιπλέον, σε πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήγε πρόσφατα ο Σύλλογος σε 2000 πολίτες, αποκαλύφθηκε ότι το 96% αυτών δήλωσε πως έχει λάβει αποτελεσματικές και ποιοτικές υπηρεσίες από τους φαρμακοποιούς και ότι είναι πιο βολικό το φαρμακείο, με τον πρόεδρο να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «οι πολίτες θέλουν περισσότερα από εμάς». Επιπλέον, στην έρευνα αναδείχθηκε ότι περίπου ο μισός πληθυσμός επισκέπτεται το φαρμακείο της γειτονιάς του κάθε βδομάδα, με το 51% να δηλώνει πως πήγε στο φαρμακείο τις τελευταίες 7 ημέρες και το 88% τον τελευταίο μήνα.


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με τίτλο: «Φαρμακείο: Υπηρεσίες Υγείας, Ομορφιάς & Ευεξία στην ΑΙ Εποχή»
Αναζητά προϊστάμενο λογιστηρίου και βοηθό λογιστή






Σχετικά άρθρα

Αυξημένες οι ανάγκες για φάρμακα στα Δωδεκάνησα
Τα φαρμακεία παρέλαβαν τα μισά από αυτά που παρήγγειλαν
ΠΦΣ: Οργή για την πρόταση του ΣΕΙΒ κατά των φαρμακείων
Κάνει λόγο για «απαράδεκτη πρόκληση προς τους φαρμακοποιούς»
Αξίζει οι γυναίκες να σπουδάσουν Φαρμακευτική;
Δύο γυναίκες που βρίσκονται μέσα σε πανεπιστήμια απαντούν