Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ιουλία Τσέτη για την προεδρεία του ΣΕΒ

11/6/2024 11:10:31 μμ
«Όραμά μου ένας ευέλικτος και λειτουργικός Σύνδεσμος μακριά από την αλαζονεία και τον ελιτισμό»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σπάζοντας ένα στερεότυπο 117 ετών για τον ανδροκρατούμενο ΣΕΒ, η πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) Ιουλία Τσέτη παρουσίασε στις 10/06 τις βασικές αρχές και τις θέσεις της για τη διεκδίκηση της προεδρίας του Συνδέσμου στις προσεχείς εκλογές της 18ης Ιουνίου. Όπως είπε, κύρια επιδίωξή της είναι να γίνει ο ΣΕΒ πιο ευέλικτος και λειτουργικός, ιδίως για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια, ενώ στην ατζέντα της βρίσκονται ψηλά η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η εξωστρέφεια και η συσπείρωση του κλάδου, η περιφερειακή ανάπτυξη των μικρών επιχειρήσεων, η μεταρρύθμιση του πλαισίου φορολογίας της εργασίας, η μείωση του κόστους ενέργειας, η επανίδρυση του υπουργείου Βιομηχανίας και η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων κατά κλάδο. 


Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια, κρίνεται μείζονος σημασίας η δημιουργία ταμείου χρηματοδότησης νεοφυών επιχειρήσεων από τον ΣΕΒ αλλά και η δημιουργία ευνοϊκών όρων τραπεζικού δανεισμού για τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες σήμερα αδυνατούν να χρηματοδοτηθούν. «Να κάνει ο ΣΕΒ fund, να υποχρεώσει τις τράπεζες που έχουμε μέλη, ή να βρεθούν άλλα ιδιωτικά funds για να χρηματοδοτούνται επιχειρηματικές ιδέες, για να μη νιώθει ο επιχειρηματίας ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και κάπου να στηριχθεί», πρόσθεσε.


Σε ερώτηση του f.daily για το πώς σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τις πιθανές ανατροπές που αυτό θα φέρει στην Ευρώπη και στο επιχειρείν, έκανε λόγο για μια σιωπηλή διαμαρτυρία που οφείλεται στο ότι οι κυβερνήσεις αλλά και οι θεσμικοί φορείς δεν αναλαμβάνουν να λύσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας. «Το χθεσινό αποτέλεσμα μας δηλώνει ότι πρέπει να ασχολούμαστε με την καθημερινότητα. Κατά τη γνώμη μου το ίδιο ισχύει και για το επιχειρείν. Πρέπει να είμαστε κοντά στις επιχειρήσεις, να σταματήσουμε την αλαζονεία και τον ελιτισμό», τόνισε χαρακτηριστικά. 


Σημειώνεται πως υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΕΒ είναι η Ιουλία Τσέτη, Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ και ο νυν αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Βραβεύθηκε με το «Kotinos Olympic Wreath» του ΕΒΕΝ.GR - European Business Ethics
«Η συνεργασία Ακαδημίας & φαρμακοβιομηχανίας, αναγκαία συνθήκη για την πρόοδο της νέας γενιάς», όπως ανέφερε






Σχετικά άρθρα

GSK & CureVac: Συμφωνία αξίας 1,4 δισ. δολαρίων
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων
Η MSD εγκαινιάζει τα IDEA Studios
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη
AMGEN: Μια από τις πιο αξιοθαύμαστες εταιρείες στην Ελλάδα για το 2024
Σύμφωνα με έρευνα του Fortune και της KPMG
Daiichi Sankyo: Επενδύει στην Ελλάδα με καινοτόμα ογκολογικά φάρμακα
Βασική της προτεραιότητα να καλύψει τις ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών