Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Χωρίς διευρυμένα φαρμακεία η Νέα Ιωνία

11/10/2013 5:50:50 μμ
Ο δήμος της Νέας Ιωνίας ψήφισε όχι στην απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Το δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας συνεδρίασε και αποφάσισε ότι αντίθεται στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και στη λειτουργία φαρμακείων «διευρυμένου ωραρίου» στην περιοχή και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να λειτουργούν τα φαρμακεία σύμφωνα με τις προτάσεις του ΦΣΑ.


Σύμφωνα με επιστολή - ψήφισμα των Τομεαρχών Νέας Ιωνίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, με το οποίο συμφώνησε και το Δημοτικό Συμβούλιο:


«Η άκριτη απελευθέρωση του ωραρίου των Φαρμακείων με τον Ν. 4052/2012, έρχεται σε αντίθεση με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην υγεία, αφού καθιστά το ωράριο, έρμαιο στον ανταγωνισμό μεταξύ των φαρμακείων.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των φαρμακείων που είναι ικανά να αντέξουν στην πίεση του ανταγωνισμού και συνεπώς στον περιορισμό της πρόσβασης των πολιτών στο φαρμακείο, αλλά και τον κατ? ανάγκη περιορισμό της επιβαλλόμενης προσωπικής επαφής και εποπτείας του φαρμακοποιού στη λειτουργία του Φαρμακείου, με αποτέλεσμα την πτώση του επιπέδου παροχής υπηρεσιών υγείας.

Επί πλέον, με δεδομένο ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την αυτοπρόσωπη παρουσία του φαρμακοποιού κατά την διάρκεια ολόκληρου του ωραρίου, δεν διασφαλίζεται η ασφαλής διακίνηση των φαρμάκων.

Για τους λόγους αυτούς, ο Δήμος μας αντιτίθεται στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, και στη λειτουργία φαρμακείων «διευρυμένου ωραρίου» στην περιοχή μας.

Καλούμε όλους τους αρμοδίους φορείς και την Περιφέρεια ιδιαίτερα, να αναλάβουν πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να λειτουργούν τα φαρμακεία σύμφωνα με τις προτάσεις του Φ.Σ.Α., σε όφελος των ασφαλισμένων και των μικρών φαρμακείων και όχι των τράστ και των μεγαλοεμπόρων.»


Επιπλέον, στη γενική συνέλευση των φαρμακοποιών του δήμου Ν. Ιωνίας, αποφασίστηκε από το σύνολο των φαρμακοποιών, η διατήρηση του υπάρχοντος ωραρίου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση