Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ην. Βασίλειο: Τα φαρμακεία αναλαμβάνουν την εμβολιαστική κάλυψη με MMR

19/9/2019 8:28:27 πμ
Τα κρούσματα παρωτίτιδας στη χώρα ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα της δεκαετίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σχεδόν 300 κοινοτικά φαρμακεία έχουν δηλώσει συμμετοχή για να διενεργήσουν εμβολιασμούς κατά της ιλαράς, της παρωτίτιδας και της ερυθράς (εμβόλιο MMR) μετά από το κάλεσμα του πρωθυπουργού Boris Johnson προς τις ομάδες υγείας της χώρας να αναλάβουν άμεση δράση για να αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό οργανισμό για τη δημόσια υγεία PublicHealth England (PHE), αυτόν το μήνα τα κρούσματα παρωτίτιδας στην Αγγλία ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα της δεκαετίας, ενώ τον Ιούλιο το Ηνωμένο Βασίλειο κατατάχθηκε ως η δεύτερη χειρότερη χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη με το εμβόλιο MMR.

Ως απάντηση στην ανησυχητική αύξηση αυτών των περιστατικών στη χώρα, ο φορέας παροχής κατάρτισης PharmaDoctor ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει δωρεάν τις σχετικές του οδηγίες και το ηλεκτρονικό εργαλείο σε όλα τα φαρμακεία της κοινότητας, επιτρέποντας στους φαρμακοποιούς να διενεργούν εμβόλια MMR ιδιωτικά.

Προς το παρόν αίτηση για το πακέτο PharmaDoctor έχουν υπογράψει 282 φαρμακοποιοί. Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της PharmaDoctor, Graham Thoms, ανέφερε ότι είναι λογικό οι κοινοτικοί φαρμακοποιοί να αναλάβουν σε εθνικό επίπεδο τον εμβολιασμό MMR, αφού τους έχει ήδη ανατεθεί ο εμβολιασμός κατά της γρίπης. «Υπάρχει ένα φαρμακείο έτοιμο να εμβολιάσει σχεδόν σε κάθε γωνιά του δρόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είναι τρελό να μη χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους πόρους για να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση και να κάνουμε το εμβόλιο MMR προσιτό στους ασθενείς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση