Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ηλ. Μόσιαλος: Σε 6 μήνες ξεκινά πανευρωπαϊκά η κοινή αξιολόγηση των καινοτόμων θεραπειών

18/6/2024 11:38:36 μμ
Ο καθηγητής μίλησε στο 1st SFEE Summit για τις τεράστιες προκλήσεις στην Υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


«Η επόμενη πανδημία θα είναι το πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής» λόγω της ανθεκτικότητας των μικροβίων αλλά και του γεγονότος ότι στην Ευρώπη δεν έχουμε αρκετό οπλοστάσιο στα αντιβιοτικά», τόνισε ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Brian Abel-Smith και επικεφαλής του τμήματος δημόσιας υγείας στο LSE. 


Στο πλαίσιο του 1st SFEE Summit που διοργανώνει ο ΣΦΕΕ είπε ότι «χρειάζονται μεγαλύτερες συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα», αλλά και μια «σοβαρή επιδημιολογική παρακολούθηση σε παγκόσμιο επίπεδο» με επενδύσεις σε παγκόσμια κέντρα που θα παρακολουθούν τις εξελίξεις στις οικογένειες των μικροβίων. Ανέφερε επίσης ότι θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια, ώστε αν υπάρξει νέα πανδημία να έχουμε εμβόλιο πολύ πιο  σύντομα. Επίσης τόνισε ότι «η λύση για την επόμενη πανδημία είναι οι συμπράξεις δημόσιου - ιδιωτικού τομέα με την προϋπόθεση ότι υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον».


Ο Ηλ. Μόσιαλος παρατήρησε τέλος ότι στην Ευρώπη υπάρχει μια «πολιτική κόπωση» σε ό,τι αφορά τα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας μετά την πανδημία. Παρόλα αυτά, τον Ιανουάριο του 2025 ξεκινά στην Ευρώπη η «κοινή κλινική αξιολόγηση καινοτόμων θεραπειών», με την αρχή να γίνεται με προϊόντα που έχουν σχέση με τον καρκίνο. «Η χώρα μας θα πρέπει να βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτής της διαδικασίας» τόνισε ο καθηγητής, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να αναβαθμιστούν τα αρμόδια θεσμικά όργανα σε επίπεδο δεξιοτήτων με παράλληλη αξιοποίηση των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό ώστε να μην είμαστε ο φτωχός συγγενής και να συμμετέχουμε και οι ίδιοι στη διαδικασία των αξιολογήσεων».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να ισορροπήσει η αγορά, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου, Μιχάλη Χειμώνα
13/6/2024 5:03:50 πμ1st SFEE Summit
Με τη συμμετοχή κορυφαίων experts από τον κλάδο του φαρμάκου






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics
FDA: Έγκριση σε νέα θεραπεία για την ατοπική δερματίτιδα
To roflumilast αποδείχθηκε αποτελεσματικό τόσο στην εμφάνιση του δέρματος όσο και στην ανακούφιση από τον κνησμό