Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Χάος και πάλι με τις νέες τιμές στα φάρμακα

20/12/2013 2:14:15 μμ
Αναβλήθηκε η τιμολόγηση γενοσήμων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μόλις δύο ημέρες πριν και συγκεκριμένα την Τετάρτη, ο ΕΟΦ ενημέρωσε εγγράφως όλες τις φαρμακοβιομηχανίες ότι έχουν διορία μέχρι και ... σήμερα να κάνουν χρήση μίας νέας διαδικτυακής εφαρμογής και να καταθέσουν τις τιμές των προϊόντων τους που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. καθώς και άλλα στοιχεία, ενόψει της γενικής ανακοστολόγησης, που αναμένεται να γίνει τον Ιανουάριο.


?μεσα σήμανε συναγερμός και άρχισαν οι εύλογες διαμαρτυρίες προς τις υπηρεσίες του ΕΟΦ και του υπουργείου Υγείας, καθώς διεθνώς και στην Ελλάδα όλες οι φαρμακοβιομηχανίες κλείνουν για τις γιορτές και είναι φύσει αδύνατον να συλλέξουν τα στοιχεία - πόσω μάλλον να κατατεθούν εγκαίρως,


Σήμερα στο μεταξύ, συνεδριάζει η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων και όπως είναι φυσικό δεκάδες στελέχη και εκπρόσωποι εταιρειών θα συγκεντρωθούν ώστε να διαμαρτυρηθούν, ζητώντας παράταση της διορίας τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου και χρόνο για να εξοικειωθούν με την εφαρμογή. Σημειωτέον, ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία αν μία εταιρεία καταθέσει εσφαλμένα στοιχεία, τότε δύναται να επιβληθούν πρόστιμα και κυρώσεις.


Από την άλλη, πρόβλημα υφίσταται και με το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής, δηλαδή, την τιμολόγηση περίπου 250 νέων κωδικών φαρμάκων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πάλι λάθη και παρανοήσεις, γεγονός που έχει οδηγήσει σε βροχή από ενστάσεις και διαμαρτυρίες. Όσον αφορά στα νέα γενόσημα, η τιμολόγησή τους αναβλήθηκε για τις αρχές του έτους μαζί με την γενική ανατιμολόγηση.


Πηγή : VIRUS.COM.GR

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Τι αποφάνθηκε το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε.






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση